StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bob Peeters assistent van Guido Brepoels ?
Synisch bedoeld natuurlijk, want er is uiteraard geen sprake dat Bob Peeters zou terugkeren naar de Freethiel. Toch had ik gisteren toen ik het nieuws in de namiddag via Sporting Telenet vernam een gevoel van : loontje komt om zijn boontje. Nu gun ik elke speler en trainer die een stap voorwaarts kan zetten in de ontwikkeling van zijn sportcarri&gravere steeds het allerbeste, maar de manier en het tijdstip waarop Bob zijn beslissing aan Waasland-Beveren bekend maakte vond ik niet passen bij het beeld dat ik van Peeters als mens had. Dat hij daarenboven door het meenemen van Patrick Van Houdt en Guy Kiala de technische staf bijkomend flink onthoofdde, lag veel mensen zwaar op de maag. Niet dat ik het Bob toewens, maar het zou wel eens kunnen dat hij bij een volgende opdracht die hem wordt toegewezen, meteen onder druk staat. Dat is wellicht zo met alle trainers, maar vooral wanneer de mislukkingen de overhand nemen op de geslaagde missies, wordt alles net een tikkeltje critischer bekeken. Nu heeft Bob misschien wel het voordeel dat de Charlton-mislukking zich in Engeland afspeelde en niet in de vaderlandse competitie, want dan blijft zoiets langer hangen.
Het is uiteraard altijd gemakkelijker praten achteraf en Peeters heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat in Engeland werken als coach een ultiem verlangen was, maar het was misschien geen slechte uitdaging/test geweest om eens te zien wat hij er met een onthoofd WB van terecht had gebracht. Gershon, Trickovski en Veselinovic waren immers sterkhouders die een ruim aandeel hadden in zijn onmiskenbare succesvolle reddingsoperatie op de Freethiel.

* Yellow Blue en Bornem hebben de eindejaarsfeesten goed verteerd.
Yellow Blue Beveren heeft 2015 met een overwinning ingezet. Zo zag het spelverloop volgens Geert De Vreese er uit : Yellow Blue Beveren won zaterdagavond thuis met 3-1 van Hoogeinde.
Op een zwaar maar toch vrij goed bespeelbaar terrein kwam Yellow Blue na tien minuten met een gelukje op voorsprong toen een voorzet vanop links in eigen doel werd gedevieerd. Net op het moment dat de bezoekers goed in de wedstrijd kwamen met o.m. een kopbal op de lat en een niet te missen kans voor een leeg doel werden ze een vijftal minuten voor de pauze koud gepakt na een snelle tegenaanval : 2-0 , meteen ook de ruststand.
Wedstrijd gespeeld dachten velen maar kort na de pauze werd het opnieuw een wedstrijd toen de bezoekers met een simpele binnentikker de 2-1 op het bord brachten. Vanaf dan werd het toch zowat schudden en beve(re)n voor Yellow Blue tot een kwartier voor tijd de 3-1 ietwat uit de lucht kwam gevallen. Nu was de match wel gespeeld en werd het bijna nog 4-1 maar de bal sprong via de onderkant van de lat opnieuw in het veld. Een verdiende maar toch niet zo gemakkelijke overwinning dus voor Yellow Blue dat wel een goede zaak doet in het klassement. Het sluipt weer de top vijf binnen en het komt twee punten dichter bij leider Eksaarde dat een steekje liet vallen bij Waasmunster (2-2). Eksaarde blijft dus wel nog leider maar telt nu maar één puntje meer dan Rupelmonde. Yellow Blue is nu vijfde met zes punten achterstand op de leiders. Volgende week is er de verplaatsing naar Stekene B dat derde laatste staat in het klassement. De week daarop volgt dan de topper thuis tegen Eksaarde.
De Champagne die Bart Selleslags aan zijn spelers heeft voorgeschoteld naar aanleiding van de jaarwisseling, moet van een bovenste beste kwaliteit geweest zijn. Is het te laat om nog een aansluitingskaart bij Bornem te tekenen Bart ? In derde klasse A deed Bornem een uitstekende zaak door de zespuntenmatch in en tegen Izegem met sprekende 0-4 cijfers te winnen. Bornem heeft nu 25 punten en staat op een veertiende plaats, maar de linkerkolom (plaats 9) is amper 3 punten verwijderd. Nog een driepunter erbij Bart en je missie is reeds halverwege januari zo goed als zeker geslaagd.

PVW.