StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN BREPOELS IN VOETSPOREN VAN DE BOECK EN PEETERS TREDEN ?

Glen De Boeck en Bob Peeters slaagden er de voorbije 2 seizoenen in de op drift geraakte locomotief van WB met succes naar de terminus te sporen en er wordt nu met bijzondere interesse gekeken naar de stuurvaardigheid van Guido Brepoels om datzelfde huzarenstukje uit te halen. De vorige 2 genoemde coaches hadden wel het voordeel dat zij hun oefenritten al in november mochten beginnen, terwijl Brepoels amper 9 speeldagen krijgt om een veilige parkeerplaats te vinden.

Het is lastig om het werk van trainers exact in te schatten wanneer zij een ongelijke strijd strijden. Al meteen in zijn tweede week als coach van WB ziet Brepoels met Balde een spits vertrekken die met veel tromgeroffel werd ingehaald, maar met stille trom langs het kleinste achterpoortje van de Freethiel verdween. Geen idee of Brepoels, zoals Bob Peeters Dalibor Veselinovic aan het scoren kreeg, hetzelfde had bereikt met Amido, maar over het algemeen zien trainers liever een speler komen dan eentje gaan. Of zou de van Celtic gehuurde Balde één van die verdachte spelers zijn die door zijn collega's werd verdacht er met de pet naar te gooien ?

Waasland-Beveren en Zulte-Waregem hadden de eindejaarsfestiviteiten liever op een andere wijze ingezet dan met een pijnlijke nederlaag. Het dramatisch verlies van WB tegen directe belager Cercle kostte de kop van Ronny Vangeneugden, maar ook de stijle opmars van Zulte-Waregem werd op een pijnlijke manier aan de Gaverbeek gestopt door Charleroi (1-3), maar dat de Walen tot zoiets in staat zijn mocht WB 2 weken eerder aan den lijve ondervinden. Beide ploegen hebben dus wat goed te maken met voor de Waaslanders de bijkomende uitdaging dat te mogen doen voor zijn nieuwbakken coach Guido Brepoels. Zou WB nog het voordeel genieten van die onwaarschijnlijke 1-4 winst in Waregem midden september ? Ach, wedstrijden zoals die met een bijna perfect scorescenario (de 1-0 achterstand kort voor de rust stond niet echt in het draaiboek) komen maar zelden voor en kunnen maar best onder de noemer "unicum" worden geplaatst.

Onbekende factor zaterdagavond is hoe de Waregemse spelersgroep zal reageren op het tragisch overlijden van hun ex-collega Junior Malanda. Maken de spelers een aangeslagen indruk of willen zij hun gevoelens van medeleven van zich afspelen met een knalprestatie ? De clubleiding van Zulte-Waregem legt alvast gratis busvervoer in voor de supporters van ZW.
Het wordt voor WB alleszins het begin van een ontzettend belangrijk drieluik in januari dat volgende week wordt verder gezet in Lierse om hopelijk op 31 januari op de Freethiel de kroon op het werk te kunnen zetten tegen Mechelen, want vanaf 7 op 9 doet WB sowieso gouden zaken in het klassement. Er blijven dan nog 6 wedstrijden te gaan, maar met die vooropgestelde optimistische score zou het vertrouwen een ferme boost krijgen. Maar laten we stap voor stap nemen om de struikelkansen te beperken en alles zetten op een driepunter tegen Zulte-Waregem. Zou dat een binnenkomer zijn voor Brepoels ! Maar binnekomers en afknappers liggen in de sport vaak bijzonder kort bij mekaar.
Wat ben ik razend benieuwd of Onur Kaya mag starten van Dury. Voor mij hoeft het niet per se, want wat had ik deze speler graag naar de Freethiel zien komen. Maar naast Kaya haalde Dury nog een andere sterkhouder naar de Gaverbeek, want zo mag je de komst van Cordaro (KV Mechelen) toch omschrijven.

Waasland-Beveren was net voor de winterstop de pineut van speeldag 21 door op een schandalige wijze onderuit te gaan tegen Cercle Brugge. Dit lijkt mij vooraf het weekend waarin die gevoelige klap geheel of gedeeltelijk zou kunnen worden uitgewist. Eerste vereiste is dan altijd zelf het goeie voorbeeld te geven en vervolgens te hopen dat Lierse in Anderlecht en Cercle in Charleroi, minder goed doen. Dat is natuurlijk de meest optimistische inschatting enn er is nog altijd iets zoals een gulden middenweg.

Patrick Van Wesemael.