Zonder groots te voetballen gaf Waasland-Beveren gedurende een half uur de indruk dat er tegen een verzwakt, maar kwalitatief merkelijk beter Zulte-Waregem, mogelijkheden lagen om iets te rapen. Ibou, Emond en Oumarou probeerde Bossut in gebreke te stellen, maar aanvankelijk zonder succes. De bezoekers hadden wel het betere van het spel, maar Cosemans moest slechts één keer handelend optreden in de eerste helft. Tussen minuut 30 en minuut 45 vertoonde WB de eerste tekenen van verval, maar de rust werd gehaald met een 0-0 die desondanks meer te bieden had dan over het algemeen wordt aangenomen van een brilscore.

De hervatting na de thee was amper ingezet of de bezoekers kwamen op voorsprong via een bedrijvige Cordaro. Maar zoals met Ronny Vangeneugden wel vaker het geval was, schrokken onze jongens pas dan wakker. Amper 2 minuten liet de reactie op zich wachten, maar de individuele inspanning van Ibou die tot de gelijkmaker leidde mocht wel gezien worden. Zulte-Waregem was echter allesbehalve aangeslagen en de nieuwkomers Gimbert, Kaya en Cordaro deden hun stinkende best om hun coach te overtuigen. Het was eerstgenoemde (de van Troyes overgekome Gimbrt) die Colin Cosemans op een ferme misser betrapte en voor de verdiende 1-2 tekende. In de slotminuut legde invaller Trajkovski (wat een weelde als men dit soort spelers op de bank heeft zitten) de 1-3 eindcijfers vast.

Zulte-Waregem boekte een verdiende overwinning en heeft zijn revanche beet voor de smadelijke 1-4 thuisnederlaag die het tegen WB leed. Dat Guido Brepoels sinds zijn aanstelling een tweetal weken geleden geen wonderen kon verrichten is begrijpelijk, maar zijn tijd om een ander, meer offensief spelconcept in te voeren, is zeer beperkt. Dertig minuten gaf zijn groep de indruk op karakter te compenseren wat Zulte-Waregem aan extra klasse had, maar er zijn natuurlijk grenzen. Niet omwille van de score vond ik de wedstrijd een copy van WB-Charleroi. Ook toen vielen er tegen doelpunten langs de kant van Cale toen die geblesseerd was uitgevallen. Jammer om het te moeten vaststellen, maar Corstjes is ruim onvoldoende. Maar ook tegen Charleroi wist WB op een gegeven moment en bij een niet eens ongunstige tussenstand, plots geen raad met hoe het verder moest alsof het nooit van een scenario had gehoord om een voorsprong of positieve tussenstand verder uit te bouwen. Zijn er in deze spelersgroep te weinig voetballers met een winnaarsmentaliteit ?