StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Brepoels wil WB anders laten voetballen
Het klonk een beetje als kritiek op zijn voorganger, maar dat heeft de brave Guido Brepoels zeker niet zo bedoeld. "De spelers zijn niet gewoon van vooruit te verdedigen en hoog druk te zetten", drukte Brepoels zijn teleurstelling uit na het 1–3 verlies tegen Zulte-Waregem. Waar de gewezen STVV-coach het vooral moeilijk mee had was dat zijn ploeg inderdaad opende met 30 minuten aanvaardbaar voetbal en kansen voor Ibou, Emond en Oumarou, maar dat daarna een onverklaarbare terugval volgde. De gelijkmaker van Ibou was knap, maar ook wel een beetje gelukkig en ondanks het feit dat Zulte-Waregem de overwinning verdiende, mocht Vukusic de 2-2 niet laten liggen. Er was ook de blunder van Colin Cosemans en dat uitgerekend in een periode waarin zijn naam veelvuldig valt ivm een overstap naar o.a. KV Mechelen. Als die misser er niet was geweest zat er met een tikkeltje meeval een puntje in, want om doelstellingen te bereiken in de sport is het onontbeerlijk af en toe dame fortuna op bezoek te hebben. Als ik vaststel hoe Genk in Lokeren met een puntje is kunnen vluchten en daarmee goede zaken doet met het oog op play-off I, heb ik het gevoel dat wij minder pech hadden en toch met lege handen achter blijven. Maar nogmaals, het kwaliteitsverschil tussen WB en ZW begon zich omstreeks het half uur meer en meer af te tekenen en zou dat iets te maken kunnen hebben met frisheid ? Als men minder kwaliteit heeft is het mogleijk die handicap geheel of gedeeltelijk te compenseren op karakter, maar voetballers zijn geen robotten en de brandstoftank raakt een keertje leeg.
Guido Brepoels wil zijn ploeg graag meer vooruit zien verdedigen en hoog druk zetten en dat klinkt hoopgevend, maar als outsider vraag ik mij af of wij voor dit spelconcept de juiste spelers hebben ? Laten we niet overdrijven met de eerste 30 minuten van WB tegen Zulte-Waregem, maar in bange tijden is dat de strohalm waar een supporter zich aan vastklampt om te geloven dat het anders kan. Zaterdag in Lierse staat pas de tweede officiële competitiewedstrijd van 2015 op het programma en niet toevallig is het al zo vroeg op het jaar een levensbelangrijke. Als we met een goed resultaat naar het Waasland terugkeren volgen er gegarandeerd nog 7 van het allergrootste belang, want in geval van verlies is play-off III enkel in theorie nog afwendbaar.

Ik zou tot slot nog een groot compliment willen geven aan onze supporters voor de manier waarop zij een bijdrage hebben geleverd aan de hulde aan de verongelukte Junior Malanda. Een moment dat op een pakkende wijze werd beschreven door radiojournalist Tom Boudeweel op Radio1. Supporters om fier op te zijn en de Freethiel, het is altijd al een geslaagde combinatie geweest.

* YB Beveren nestelt zich opnieuw in top-5.
YB Beveren heeft tijdens twee uitwedstrijden keiharde signalen van heropstanding uitgezonden en sprekende cijfers neergezet in 2015. Als ik mij niet vergis won het vorige week met 0-6 in Baasrode en gisteren ging het met 0-3 winnen bij Avanti Stekene. Tot de verbeelding sprekende cijfers dus en bijzonder interessant met volgend weekend de komst van leider Eksaarde.
In het klassement nestelt YB zich ondertussen opnieuw in de top-5 en is er weer veel mogelijk.

PVW.