verslag BELOFTEN STEKEN VUURWERK PAS OP 19 JANUARI AF.

Na fanion van KVO krijgen ook Oostendse beloften een bolwassing.
Na een dikke maand winterstop zijn ook de beloften er weer aan begonnen dit weekend.
Nadat Waasland-Beveren in de heenronde op een teleurstellende voorlaatste plaats was geëindigd, werd het ondergebracht in play-off II. Maandagavond was Oostende de eerste tegenstander en Puyenbeke het décor. Tim Bavré kon beschikken over 6 spelers uit de spelerskern van Guido Brepoels, zijn Oostendse collega moest het met 4 A-kernspelers doen. Pittig detail : Tim Bavré had 8 linksvoetigen tussen de lijnen. WB begon gretig aan de partij met enkele goeie doorsteekballen, maar aanvankelijk ontbrak de scherpte voorin. Laat ik die sympathieke Waaslanders in het zadel helpen moet de bezoekende portier hebben gedacht, want in de elfde minuut verwarde hij Spangenberg met een ploegmaat en Simon nam het toegespeelde cadeau dankbaar aan. WB was inderdaad gelanceerd, maar enkele prima laatste ballen konden net niet worden binnengetikt. Oostende reageerde met een aantal gevaarlijke ballen in de rug van de verdediging en afstandsschoten, maar Kenny Steppe stond telkens paraat. In de 43ste minuut verstuurde Steppe een terugspeelbal richting Deflem die op de Oostendse keeper kon afstormen. Daimy werd foutief ten val gebracht en Van den Eynde benutte de strafschop waardoor de ruststand op 2-0 werd bepaald.

Tim Bavré bracht een ongewijzigd elftal aan de aftrap, maar de eerste 20 minuten waren ondermaats. Omstreeks het uur werd Kyeremeh in het veld gebracht en een vijftal minuten later verzilverde Gyamfi een voorzet van Arne Van den Eynde (3-0). In de 68ste minuut kon de kustploeg de pijn enigszins verzachten toen de defensie van WB toeliet een hoekschop te gemakkelijk te laten inkoppen. Lang duurde de hoop van Oostende op een aansluitingstreffer niet, want in de 70ste minuut bediende Hebbelinck een kwikke Deflem die tekende voor de 4-1.
Remco Pieters die pas een minuut op het veld stond lukte meteen een goeie actie en zijn voorzet werd door Van den Eynde htot 5-1 verwerkt. In de 80ste minuut zette Kyeremeh 3 bezoekers in de wind en diens voorzet werd ditmaal door Deflem binnengetrapt (6-1).

Tim Bavré en zijn jongens zijn dus met een klinkende 6-1 gestart in 2015 en dat smaakt naar meer. Volgende week maandag 26 januari om 20 uur wordt het Wase gezelschap verwacht in Brugge voor het treffen met Cercle. Collectief een sterke prestatie van het hele team met een extra vermelding voor Deflem en Van den Eynde die beiden een prima partij vertolkten.
Er was ook het debuut van de 18-jarige Braziliaan Bonifacio (roepnaam Neto) die reeds sinds augustus meetrainde, maar pas recent speelgerechtigd werd.