StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MATCH VAN HET JAAR.

Er zijn amper 90 minuten competitievoetbal in 2015 achter de rug en WB is al een eerste keer toe aan "de match van het jaar". Uiteraard vallen er na zaterdag nog geen definitieve beslissingen, maar we mogen er niet aan denken tot welke gevolgen een nederlaag in Lier zou kunnen leiden.

Op speeldag 6 pakte WB in de heenronde zijn eerste overwinning van het seizoen waardoor het de rode lantaarn kon overdragen aan de Pallieters. Robson en Emond waren toen de auteurs van een zeer kostbare driepunter en dat in een wedstrijd waarin op het uur Destorme werd uitgesloten, maar ook de bezoekers in het wedstrijdslot nog 2 manschappen met rood verloren.
Een volledige ronde verder zijn Lierse en WB nog steeds betrokken partij om play-off III af te wimpelen en alhoewel Waasland-Beveren veruit de beste papieren heeft ten opzichte van Lierse, heeft het die niet meer ten opzichte van Cercle Brugge. Gelukkig hebben Moeskroen en Westerlo veel scherpte ingeboet van hun splijtende competitiestart, maar een achterstand ophalen voor ploegen die moeizaam tot winst komen is en blijft een zeer lastige opdracht.

Lierse hield zondag jl. een half uur lang bijna probleemloos stand in Anderlecht, maar toen sloegen de stoppen, zonder noemenswaardige aanleiding, bij enkele spelers door met eerst een domme penaltyfout en vervolgens een waanzinnige tackel met rood als gevolg waardoor Lierse zichzelf uit de partij schopte. Het technisch vaardig en niet onaardig voetballend Lierse van de heenronde onder leiding van Menzo, heeft ondertussen plaats gemaakt voor het bikkelend en fel defensief Lierse van Stojanovic, maar punten pakken lijkt met geen van beide totaal verschillende aanpakken een evidentie. Maar hoe uitzichtloos de positie van Lierse er ook uitziet, volgens mij is het een wat bedrieglijk beeld. Stel dat het zaterdag wint tegen WB en Moeskroen en Cercle een steek laten vallen tegen respectievelijk Genk en Club Brugge, dan doet het team van Stojanovic weer helemaal mee. En meedoen is nog altijd het prioritaire opzet van de Pallieters, want donderdag pakte het uit met groot nieuws. De Spanjaard en gewezen Europees en wereldkampioen Capdevila komt op 36-jarige leeftijd tot het einde van het seizoen naar Lier. Capdevila speelde in India, maar daar ligt de competitie een half jaar stil en hij wil in België zijn conditie onderhouden.

Voorlopig zoekt de clubleiding van Waasland-Beveren versterking in supportersrangen en niet bij spelers, want voor de wedstrijd in Lier wordt het busvervoer voor supportersclubs die een bus inleggen terugbetaald en voorziet de club nog een korting van 5 Euro per ticket dat in voorverkoop wordt aangekocht. Wellicht valt dit initiatief iets goedkoper uit dan een wereldkampioen binnenhalen, maar wel een mooie geste van WB naar de supporters toe.
Of toch ! Donderdagnamiddag legde in Kalloo een schip aan met aan boord de matrozen Kevin Osei, Dylan De Belder en Floriano (Florreke voor de vrienden) Vanzo. Het is niet aannemelijk dat iemand van dit drietal onmiddellijk inzetbaar is en dan heb ik het niet over hun speelgerechtigd zijn tegen Lierse. Wat nog niet rond is op dit moment, maar zeker in de lucht hangt is de onmiddellijke overgang van Coosemans naar Mechelen en de omgekeerde weg van Jerry Vandam. Laatstgenoemde is een alternatief voor de recent geopereerde Vermeulen. Deze morgen valt echter in een aantal kranten te lezen dat Vandam na een bezoek aan de Freethiel donderdag heeft afgehaakt.
Als dit definitief is zit de kans er dik in dat Coosemans pas na dit seizoen vertrekt, tenzij Mechelen alsnog met wat centen bovenkomt of wie weet een andere speler in een deal betrekt.

Waar Brepoels bij zijn aanstelling woorden van lof sprak voor Ronny Vangeneugden, viel er na de nederlaag tegen Zulte-Waregem tussen de regels door te lezen dat Guido niet te spreken was over de fysieke paraatheid van de spelers. Op basis van de tweede helft tegen Charleroi en de tweede helft tegen ZW valt daarvoor wel iets te zeggen, maar de bedenking die ik mij hierbij maak is of Ronny daarvoor alleen verantwoordelijk kan worden gesteld, want onze technische staf is toch relatief uitgebreid.
In tijden van vertwijfeling probeert een supporter zich vast te klampen aan kleine dingen zoals het eerste half uur tegen Waregem. Dat was niet per se top, maar er waren wel wat lichtpuntjes om als coach mee aan de slag te gaan. Dat zal Brepoels ongetwijfeld doen, maar hij heeft op te boksen tegen een stijle tijdsmuur en dat is een niet te onderschatten handicap. Winnen of verliezen tegen Lierse, het zal werkelijk een wereld van verschil zijn. We gaan er voor supporters !!!

Patrick Van Wesemael.