StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg DRAMA VERMEDEN DOOR DEGELIJKE TWEEDE HELFT.

Door de aanslepende transferperikelen was Waasland-Beveren zonder Colin Coosemans naar Lier afgereisd waardoor Kenny Steppe zijn eerste minuuten van het seizoen mocht maken in de JPL. In PO2 had Kenny die al binnen, maar in de reguliere competitie was Steppe zaterdagavond aan zijn proefstuk toe. WB begon op zijn Vangeneugdens en er was geen spoor te bekennen van de Brepoels toegemeten motivatiepraktijken. Lierse was heer en meester en deed waarin het zin had, scoren dus in de dertiende minuut via Nwofor nadat Steppe iets te lang aarzelde om zijn doel te verlaten. De thuisploeg zette WB met de rug tegen de muur, maar na het openingsdoelpunt diende Steppe hoofdzakelijk attent mee te spelen. Het duurde tot in de blessuretijd van de eerste helft alvorens WB voor het eerst de neus aan het venster kon steken, maar de scheids van dienst was beter wakker dan de mannen van Brepoels, want Lardot had gezien dat Oumarou de bal met de hand in doel werkte. Rusten dus bij een dik verdiende 1-0 voor Lierse en de hoopgevende gedachte bij een bezoekje aan het toilet was dat slechter doen in de tweede helft onmogelijk was.

Brepoels bracht Maric aan de aftrap van het tweede bedrijf en liet Henkens in de kleedkamer, maar of dat de reden was waarom WB plots in staat was een versnelling hoger te schakelen zullen we natuurlijk nooit weten. Ditmaal waren het de Pallieters die achter de bal moesten lopen, maar het prachtig schot van Emond dat tot de gelijkmaker leidde kwam desondanks uit de lucht vallen. Lierse dreigde te breken, maar Blondelle stak de thuisploeg een handje toe door een tweede gele kaart te pakken. WB moest nog 24 minuten verder met een mannetje minder en Lierse rook opnieuw zijn kans, maar het sprong te onzorgvuldig om met enkele halve en hele kansen.
De van Oostende overgenomen Wilmet maakte in die fase van de match zijn debuut rechts op het middenveld en strooide een tweetal keer met een prima pass. In de slotminuten was WB nog dicht bij de 1-2, maar Vukusic ging egoïstisch voor eigen succes en vergat daarbij de beter opgestelde Oumarou te bedienen. De wedstrijd eindigde daardoor zonder winnaar en alhoewel beiden daar niks mee opschieten, zal WB met dit resultaat het minst ongelukkig zijn. De verhoopte winst en inhaalbeweging is er natuurlijk niet gekomen, maar misschien is de belangrijkste les van zaterdagavond wel geweest dat WB dit Lierse aankan en wanneer er eventueel een play-off III volgt na 14 maart, is dat een hoopvol vooruitzicht, echter zonder garanties.


Patrick Van Wesemael.