verslag BELOFTEN KUNNEN NIET BEVESTIGEN TEGEN CERCLE.

Na de zware uithaal vorige week tegen Oostende (6-1 in het voordeel van WB), vertrokken Tim Bavré en zijn mannen toch wel met bepaalde verwachtingen naar Jan Breydel om er Cercle partij te geven. Met een zestal A-kernspelers waaronder nieuwkomer Dylan De Belder, opende WB met een sterk aanvangskwartier waarin enkel scoren ontbrak om van een 100 procent geslaagd opzet te kunnen spreken. Dat openingskwartier was nog niet helemaal achter de rug toen middenveld en defensie positioneel niet scherp waren en een vrijstaande Bruggeling alleen voor Jens Schroyens de 1-0 mocht binnentrappen. Tim Bavré die met een 3-5-2 was gestart, schakelde na die vroege achterstand om naar de klassieke 4-3-3, maar op een afstandstrap na van M.Sila leverde die omschakeling niet het verhoopte resultaat op waardoor de ruststand werd gehaald met een 1-0 achterstand.

Tim Bavré verwarmde tijdens de rust zijn vuisten aan de tafel in de kleedkamer en opteerde bij aanvang van de tweede helft wederom voor een 3-5-2, maar de hoop op een vroege gelijkmaker werd al in de 47ste minuut ontnomen toen Thomas Michot al te opzichtig een strafschop veroorzaakte en Cercle het geschenk met gemak uitpakte. Op het uur voerde de Beverse coach 2 wissels door, maar in de 67ste minuut viel het doek definitief voor WB na een foutje van Maxim Nys dat in twee tijden werd afgestraft. Daarna verwaterde het spel van de Waaslanders helemaal, maar aan de 3-0 tussenstand wijzigde niets meer. Mede door de vroege 2-0 net na rust slaagde WB er niet meer in een aanvaardbaar niveau te halen. Het was spijtig genoeg niet de eerste keer dat de aanwezige A-kernspelers Tim Bavré in de steek lieten met als enige positieve uitzondering debutant Dylan De Belder. Volgende week maandag 2 februari rekent onze coach op revanche wanneer om 19.30 uur Westerlo de tegenstander is op Puyenbeke.