StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zijn alle apen uit de mouwen geschud ?
Het is me weer een krankzinnige transferweek geweest op de Freethiel. Niet langer dan een maand geleden verkondigde manager Dirk Poppe nog dat, enkel wanneer zich een opportuniteit zou voordoen, versterking zou volgen. Uit deze woorden begrepen veel supporters dat de financiële toestand van de club weinig of geen bewegingsruimte op de transfermarkt toeliet. En als er wat zou bewegen was het eerder de al lang verwachte overstap van Colin Coosemans naar KV Mechelen.
Eind vorige week kwamen plots Vanzo, Osei en Dylan De Belder als een donderslag bij heldere hemel uit de lucht vallen en dinsdag zette Jerry Vandam dan toch zijn handtekening onder een contract met WB. Vreemd, want in de kranten viel vorige week te lezen dat de bij Mechelen overbodige Fransman na een bezoek aan de Freethiel afzag van een transfer wat bij de supporters best onsmakelijk overkwam. Blijkbaar hoorde die vervelende uitspraak van Jerry in een soort schijnmannoeuver om zijn contract bij KV te laten ontbinden, want het in de pers gelekte verhaal strookte helemaal niet met de waarheid. Meer zelfs, Vandam was naar verluidt heel positief over zijn onderhoud met WB.
Om de transfersoap nog wat pikanter te maken : Coosemans aan wie niemand twijfelde dat hij de overstap naar KV zou maken, maakt ondertussen nog steeds deel uit van de troepen van Guido Brepoels en dat terwijl Mechelen op zijn beurt een spelletje speelt door te verkondigen dat het de piste Coosemans heeft opgeblazen. Niet erg zullen veel supporters van WB denken (en wie weet ook die van KV nadat zij de beelden zagen van WB-ZW), maar als we sommige media mogen geloven zien Brepoels en Kenny Steppe het niet meer zo zitten met Colin en een verziekt klimaat is het eerste wat een club met degradatiezorgen kan missen. Zou Mechelen nu op zijn beurt een tactisch sterke zet hebben uitgehaald waardoor na Vandam ook Coosemans ondanks de wens van beide clubs om nog wat centen te krijgen van een speler die nog een paar maanden onder contract ligt, enerzijds naast die centen grijpen, maar anderzijds hun zin en transfervrije speler binnen hebben.

PVW.