StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIET WINNEN KAN AL FATAAL ZIJN.

Op het scherp van de snee op en naast het veld.
Er is de voorbije weken wel een en ander gebeurd tussen WB en KV waardoor mag worden aangenomen dat er zaterdag geen geschenken worden uitgedeeld. De aanslepende onderhandelingen tussen beide clubs omtrent Colin Coosemans, de ultieme overstap van Jerry Vandam en het bizar incident uit de heenwedstrijd tussen Addy en Joachim Van Damme. Maar belangrijker nog dan deze extra sportieve bekommernissen is dat beide ploegen vol ongeduld wachten op een kostbare driepunter. En al is de nood bij KV veel minder groot dan WB, een nederlaag van Mechelen op de Freethiel zal toch voor een zekere nervositeit Achter de kazerne gaan zorgen en dat is vreemd voor wie recentelijk Malinoi tweemaal tegen Club Brugge en Lokeren aan het werk zag. Uiteraard vallen er met nog 7 speelronden te gaan voorlopig geen definitieve beslissingen, maar gezien het programma dat Waasland-Beveren te wachten staat na Mechelen, kan vanaf nu elk puntenverlies dodelijk zijn.

KV Mechelen speelde in zijn 3 laatste wedstrijden ijzersterk, maar het won niet één keer en zelfs een puntendeling als minimumbeloning zat er niet in.
Opvallend daarbij is dat 2 spelers die WB maar al te graag aan zijn kern had toegevoegd (Veselinovic en Matthys), niet eens vaste waarden zijn wat natuurlijk veel zegt over de brede en kwalitatieve spelerskern waarover Jankovic de beschikking heeft en eerder deze week werden daar nog een tweetal Lokerse beloften aan toegevoegd.
Mechelen heeft duidelijk zijn lessen geleerd van vorig seizoen, maar ook een kwaliteitsinjectie heeft recht op een groeiproces. De Maneblussers zijn nog niet helemaal save, maar het goeie spel van de voorbije weken zal op korte termijn ongetwijfeld vruchten/punten gaan opleveren waardoor ik er van overtuigd ben dat KV dit seizoen niet meer in acuut degradatiegevaar komt.

Tegen Zulte-Waregem voetbalde Waasland-Beveren een half uur goed mee, maar daarna zakte het diep weg. Op Lierse werd die goeie periode met een kwartier verlengd met een zeer degelijke tweede helft als gevolg, maar wat er aan de hand was in de eerste helft op het Lisp is mij nog steeds een raadsel. Hoe kan een spelersgroep die zich bewust is van de onschatbare waarde die een overwinning had opgeleverd tegen Lierse, zo zwak aan een wedstrijd beginnen en dat met een onophoudelijk motiverende en springende coach langs de lijn. Er waren weinig lichtpuntjes waar te nemen op het Lisp, want alhoewel WB er volgens de krachtsverhoudingen tussen de lijnen geen aanspraak kon op maken, moest het deze wedstrijd sowieso gewonnen hebben om directe tegenstander Lierse op een onoverbrugbare afstand te plaatsen en Cercle en Moeskroen onder druk te zetten. Maar over die lichtpuntjes gesproken : de invalsbeurt van Wilmet was geen spraakmakende, maar een tweetal voorzetten wel en bovendien slaagde WB erin een vuist te maken op een moment dat het nog gedurende 25 minuten met een mannetje minder verder moest.
Toch zou het wel eens een zeer kostbare steek zijn geweest die WB heeft laten vallen ten opzichte van Cercle en Moeskroen. Ten opzichte van Lierse heb ik dan weer het gevoel dat in een rechtstreekse vijfvoudige confrontatie van play-off III de Waaslanders de beste papieren hebben, althans afgaande op de dubbele confrontatie in de reguliere competitie.

Indien WB zijn benarde situatie een tikkeltje minder strak wil maken, heeft het enkel behoefte aan overwinningen. Op Lierse werd er op een gerekend, maar ze kwam er niet. Om eerlijk te zijn, tegen KV blijft het voorlopig bij hopen op en het ergste is, als er een zege zou komen begint het pas echt spannend te worden. Degradatievoetbal, het zal nooit wennen !

Patrick Van Wesemael.