StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Solliciteerde Brepoels naar versterking.
Deze nacht sluit de transfermarkt waardoor het vandaag ongetwijfeld een bijzonder drukke dag wordt op de meeste voetbalsecretariaten. Op de Freethiel is het benieuwd uitkijken of Colin Coosemans in Mechelen of elders onderdak zal vinden. Nu de clubleiding en de technische staf het er over eens zijn om geen beroep meer te doen op de diensten van Colin, lijkt het mij weinig zinvol om Coosemans nog langer op de loonlijst te laten staan. Maar wie goed naar de persbabbel van Guido Brepoels na de wedstrijd tegen KV heeft geluisterd, zal gemerkt hebben dat de Limburger fijntjes knipoogde naar het bestuur van WB om op deze laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt misschien nog eens uit te kijken naar een balvaste speler in het offensief compartiment en ik kan mij niet voorstellen dat Guido deze tip wereldkundig maakt zonder daarover eerst met zijn bazen te praten. Overigens, het mag vreemd klinken, maar er is naar verluidt wel wat belangstelling voor bepaalde spelers van WB (laat ons hopen dat de clubleiding het been nog wat stijf kan houden als er een vraag komt naar Emond), maar over wie het ook gaat, bijkomende vertrekkers in wie de club het niet meer ziet zitten of omgekeerd, openen mogelijkheden om ultieme versterking binnen te halen.

Trouwens, de persbabbels van Guido Brepoels zijn een aanrader voor elke supporter, want wat bijzonder is aan deze man, hij lijkt het voetbal te zien door een supportersbril. Vaak zien trainers dingen waarvan een supporter zich afvraagt of hij dezelfde wedstrijd zag. Brepoels benoemt heel vaak de dingen zoals supporters deze waarnemen en dat schept wel een band.

* Bornem en YB Beveren blijven sterk presteren in 2015.
Bart Selleslags en Bornem willen liever niet meer herinnerd worden aan 2014. Niet dat het zo slecht was, maar 2015 verloopt tot nu toe voor onze gemeente bijzonder goed. Winnen is er niet bij, maar evenmin verliezen en omdat draws niet per se als grijs moeten worden aanzien, zullen er momenteel weinig supporters van KSV aan de klaagmuur staan. Zondagnamiddag werd een knappe 0-0 gerealiseerd op het veld van de nr 4 Hamme en veel eerste en tweedeklassers zullen een dergelijk resultaat naar waarde schatten op basis van eerdere slechte sportieve ervaringen uit het verleden.

En winnen, daar weten ze tegenwoordig alles van bij Yellow Blue SK Beveren. Zondag werd in Robur het eerste tegendoelpunt in 2015 geïncasseerd, maar wat maakt dat uit als men er zelf 4 maakt ? De Freethielbewoners weten met hun sportieve vreugde geen blijf, want van een uitzichtloze plaats in de middenmoot omstreeks de jaarwisseling, is het thans opgeklommen naar een hoopgevende vierde positie in de rangschikking en alhoewel er nog wat inhaalwedstrijden gespeeld moeten worden door de concurrentie, ziet het er alleszins veelbelovend uit voor de komende weken. Komend weekend komt rode lantaarn Sinaai B naar de Freethiel. Eksaarde is de voorlopige leider, maar als Rupelmonde zijn inhaalwedstrijd winnend afsluit, neemt het de fakkel over van Eksaarde.

PVW.