StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bestaan er positieve doemscenario's ?
De eindspurt van de reguliere competitie is ingezet. Met nog 6 speeldagen te gaan is de kans klein dat Lierse nog een geslaagde comeback maakt en moet WB zijn pijlen vooral richten op Cercle en Moeskroen. Trager dan gehoopt is WB genaderd tot op één puntje van beide concurrenten, maar voorlopig overheerst de teleurstelling van de gemiste kansen tegen Lierse en Mechelen. Slechts één enkele overwinnig was voldoende geweest om met psychologisch voordeel naar Genk af te reizen, maar Brepoels is er de man niet naar om bij de pakken te blijven zitten en hij zit nu al op het puntje van zijn stoel om te zien of de lineaire progressie (30 minuten goed tegen Zulte-Waregem en 45 tegen Mechelen), zich doorzet en zondagavond in Genk kan worden opgevoerd tot een uur.

Guido Brepoels heeft dus de achtervolging ingezet op Cercle en Moeskroen, maar als dat puntje per puntje gebeurt is er uiteraard sprake van een moeizame remonte en we mogen er niet aan denken dat één van beiden een driepunter scoort, want dat kan in deze fase van de degradatiestrijd fataal zijn voor WB. De 0-3 bv. van Kortrijk in Moeskroen kwam veel minder gemakkelijk tot stand dan de cijfers laten uitschijnen. Veel mensen geloven dat Moeskroen een vogel voor de kat is, maar daar ben ik nog niet zo zeker van. De sfeer zal misschien niet optimaal meer zijn op Le Cannonier, maar klasse komt altijd boven drijven en ondanks het vertrek of nakende vertrek van een aantal sterkhouders, loopt er nog voldoende klasse rond in Moeskroen om het veel ploegen moeilijk te maken. Trouwens, ik mag toch veronderstellen dat veel spelers van Moeskroen-Peruwelz op zoek zijn naar een nieuwe club en dezer dagen zeer uitgebreid gescout zullen worden door kandidaat-kopers.

Maar waar ik naartoe wilde met dat doemscenario : er zal binnen de entourage van WB met geen woord mogen worden gerept over play-off III en daar valt iets voor te zeggen. Anderzijds kan een gezonde dosis realiteitszin geen kwaad en die realiteit is nu eenmaal dat de bal in het kamp van WB ligt. Waasland-Beveren heeft het niet meer in eigen handen en daar moet liefst zondagavond al aan gewerkt worden. Maar is het doemscenario van play-off III nu werkelijk het einde ? Natuurlijk hoop ik net zoals alle andere supporters van WB dat het play-off II wordt, maar zou ik echt de enige zijn die gelooft in de mogelijkheden van WB in po-III en vervolgens een goeie afloop van de eindronde ?
De dubbele confrontatie met Lierse leverde dit seizoen al een 4 op 6 op en nu de club steeds dieper wegzakt en een zestal ervaren spelers naar de B-kern stuurde, zou het toch een zware ontgoocheling zijn dat thuisvoordeel in de eerste wedstrijd en een bonus van 3 punten, niet genoeg zijn om de klus te klaren. En als een club en zijn supporters de ambitie heeft JPL-voetbal te spelen, dan moet het met lef (geen overmoed) aan de eindronde durven beginnen. Laat ons ophouden te denken dat de tweedeklassers in de winningmood zitten en favoriet zijn. Sint-Truiden steekt er dit seizoen met kop en schouders bovenuit, maar met alle respect voor ploegen als Lommel, Eupen of Seraing, als men de ambitie heeft om in eerste klasse te blijven, zou het van weinig geloof in eigen kunnen getuigen om zich al bij voorbaat kansloos te weten. Uiteraard hebben we dit seizoen in Lommel voor de Beker van België al eens een lesje gekregen, maar als we die avond pakweg in Bornem hadden gespeeld was het ook slecht afgelopen. Kortom, dit is geen pleidooi voor play-off III en laten we er met zijn allen alles aan doen om dit te vermijden, maar ik erger mij er soms aan dat in de sterren geschreven zou staan dat po2 en eindronde uit den boze zijn. Onderschatting is dat wel, maar mits voldoende geloof in de ploeg en met een enthousiaste trainer zoals Brepoels, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt.

* Rachid Bourabia voldoet aan profiel Brepoels.
Ronny Vangeneugden zal zijn wenkbrauwen fronsen wanneer hij de transferbedrijvigheid op de Freethiel van de voorbije dagen heeft gevolgd. Zaterdag tijdens de persbabbel solliciteerde Guido Brepoels naar een balvaste speler in het aanvallend compartiment en op de slotag van de wintermercato werd Guido op zijn wenken bediend. Rachid Bourabia komt naar de Freethiel en dat lijkt mij, rekening houdende met de mogelijkheden van de club, een schot in de roos. Sportief zocht Brepoels een balvaste speler, maar Rachid is tot meer in staat. Degelijk kopspel, prima vrijschop en een goeie bal in de voeten. Hij is niet van de snelste, maar de geciteerde capaciteiten maken veel goed. Volgens Brepoels die het uiteraard zaterdag in zijn persbabbel niet had over Bourabia, zou een type zoals Rachid meerdere manieren van voetballen toelaten en dat opent dus perspectief. Laten we vooral geen wonderen verwachten van Bourabia, maar op zijn 29ste moet hij in staat worden geacht om onze club nog zeer mooie diensten te bewijzen. En als ik de naam Bourabia hoor zal ik voor altijd zijn naam blijven linken aan die onvergetelijke match in Boussu-Dour waar hij een hattrick lukte en daarmee WB de eerste periodetitel bezorgde. Was dat een feestje nadien bij onze terugkeer op de Freethiel ! Mijn gevoel zegt dat dit een prima transfer is naar WB-normen.

PVW.