StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIE VAN DE DRIE DOET DE BESTE ZAAK ?

Het is misschien wat voorbarig om Lierse al volledig af te schrijven, maar aangenomen mag worden dat de strijd om play-off II te ontlopen, zich zal afspelen tussen WB, Cercle en Moeskroen. Cercle ontvangt Anderlecht, Moeskroen trekt naar Standaard en WB stapt in de bus naar Genk waardoor dit trio qua moeilijkheidsgraad een vergelijkbare opdracht te wachten staat. Voordeel of juist niet, WB begint zondagavond aan zijn wedstrijd in Genk op het moment dat het de resultaten van de 2 anderen kent.

Genk moest dinsdagavond nog aan de bak voor een inhaalwedstrijd tegen Oostende, maar het had wellicht op meer gerekend dan de 1-1 eindstand om de top-6 binnen te sluipen. De Limburgers creëerden voldoende kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar kregen anderzijds een doelpunt in geschenkverpakking cadeau (buitenspel). Een gemiste kans dus om met een virtueel play-off I-gevoel aan de match tegen WB te beginnen, want dat was ongetwijfeld een morele opsteker geweest. En ondanks het feit dat Genk onder leiding van zijn Schotse coach meedoet voor een plaatsje in PO1, heb ik het gevoel dat het een elftal in opbouw is met de bijbehorende hoogtes en laagtes en wanneer het zo'n mindere dag heeft valt er misschien wel iets te rapen in de Crystal-Arena. Wat zou ik het geweldig vinden mocht WB revanche kunnen nemen voor de gestolen 0-1 overwinning in de heenronde die op een corner in blessuretijd werd geïncasseerd.

Op de slotdag van de wintermercato deed WB volgens mijn bescheiden mening een goeie zaak door Rachid Bourabia een tweede verblijf op de Freehtiel aan te bieden. Brepoels vroeg en kreeg een balvaste speler, maar Rachid is volgens WB-normen van het betere wat men rekening houdende met de financiƫle mogelijkheden, in huis kan halen. Gewoon een goeie voetballer die tekort komt voor de subtop, maar wel een stevige aanwinst voor clubs van het niveau Waasland-Beveren. Niet onbelangrijk in zijn geval is dat hij de club en de competitie kent, maar of dat voldoende is om WB zondag al aan punten te helpen ? Zulke garanties bestaan gelukkig niet in het voetbal en maar goed ook !

Patrick Van Wesemael.