StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg KOSTBAAR PUNTJE IN WEDSTRIJDSLOT UIT HANDEN GEGEVEN.

In mijn voorbeschouwing op de wedstrijd in Genk zag ik het gevecht voor een play-off II-ticket zich afspelen tussen WB, Cercle en Moeskroen. Na dit weekend ben ik genoodzaakt mijn mening te herzien, want het trio is een kwartet geworden en normaal gezien zou dat een goeie zaak zijn, maar als die vierde nog onverwachts komt opdagen in de rug van WB, is dat al heel wat minder fraai, versta niet meer op gerekend. Door het verlies van het geciteerde trio en de winst van Lierse in Waregem, doen de Pallieters weer helemaal mee en dat maakt het voor de buitenwacht best aantrekkelijk, maar voor de supporters van betrokken clubs onnodig spannend.
Afwachten of Lierse het succes van afgelopen weekend kan doortrekken tegen Cercle komend weekend, want het zal niet de eerste keer zijn dat een ploeg die volledig is afgeschreven, complexloos en bevrijd van alle stress aan het voetballen slaat, maar zodra er weer wat druk op de ketel komt te staan, loopt het opnieuw fout.

Waasland-Beveren doorstond de openingsfase in Genk naar behoren. In offensief opzicht kon het weinig verrichten, maar organisatorisch stond het goed achterin. Een Genkse bevlieging van amper enkele minuten zowat halverwege de eerste helft waren goed voor een drietal doelrijpe kansen, maar ze werden allen gemist. En plots viel de thuisploeg weer stil zodat de ruststand na een matig vertoon werd bereikt met 0-0.

De tweede helft was een copy van de eerste. Genk slaagde er nauwelijks in WB het leven zuur te maken en de hoop op een rake counter tegen een nerveuzer wordend Genk nam toe. De weinige tegenaanvallen die er aanvankelijk veelbelovend uitzagen, stierven echter een veel te vroege dood omdat de beslissende passing onverzorgd was. Op het moment dat bij de supporters de hoop groeide op een kostbaar puntje, knalde Milinkovic in de 78ste minuut de Wase hoop aan diggelen.
Alweer geen stunt voor WB terwijl die de volgende weken onontbeerlijk is om PO2 veilig te stellen.
De nul houden is een must wanneer men zelf moeizaam tot scoren komt en wanneer men geen van beiden onder de knie heeft, is een zorgwekkend klassement het resultaat. Het spijtige is alweer dat tegen dit Genk (en zo zijn er wel meer tegenstanders geweest dit seizoen) een nederlaag niet hoefde. Waasland-Beveren gaat dus voor de tweede keer dit seizoen tegen Genk ten onder op een moment dat het geloofde een schaappje op het droge te hebben en dat blijft een pijnlijke ervaring. En mag ik stellen dat Rachid Bourabia geen slecht debuut maakte ?

Patrick Van Wesemael.