verslag OVERWINNNG VAN HET COLLECTIEF.

Beloften winnen knap in Charleroi.
Maandagavond stapten Tim Bavré en zijn spelers in de bus voor een lange en sportief lastige trip in het Stade du Pays de Charleroi. De Beverse coach was in zijn nopjes omdat hij met eigen jongens (zonder spelers van de A-kern) naar Charleroi kon vertrekken en dat terwijl zijn Waalse collega 5 jongens uit de hoofdmacht van Mazzu ter beschikking had.
De doublures van Waasland-Beveren kwamen scherp aan de aftrap en brachten fris en monter voetbal met vlotte balwisselingen, maar omdat de zuiverheid bij de laatste bal ontbrak bleven kansen achterwege. Charleroi dreigde vooral op stilstaande fases, maar een secure Nicola Hanselaer was op geen foutje te betrappen zodat de ruststand met een brilscore werd bereikt.

WB begon ook goed aan de tweede helft met wat kleine kansjes, maar die vonden niet het beoogde eindstation. In de 57ste minuut hing de 0-1 in de lucht, maar een dubbele poging werd eerst onschadelijk gemaakt door een verdediger die de bal van de doellijn keerde en in de herneming had de keeper een uitstekende reflex in huis. Met een uur in de benen zat WB stilaan door zijn beste krachten heen en de thuisploeg bleef zijn hoop vestigen op corners en vrijschoppen, maar die bleken gelukkig weinig verontrustend. Op een afstandstrap van Charleroi had Hanselaer een goeie beenveeg in huis en aan de overkant werd WB enkele keren nipt voor buitenspel teruggefloten.
In de 88ste minuut viel de beslissing. Een gemeten doorsteekbal van Remco Pieters lag aan de basis van een mooie actie met Hebbelinck als tussenstation en Josue Kabongo als terminus. De Zebra's gooiden in de resterende minuten alles in de aanval en WB ontsnapte tot tweemaal toe aan de gelijkmaker. Hanselaer moest uitpakken met een knappe save en een vlammend schot sloeg te pletter tegen de doelpaal. Even later klonk het bevrijdende eindsignaal waardoor WB de overwinning waarop het sinds een tijdje joeg te pakken had en het was er eentje die deugd deed.
Tim Bavré deelde geen schouderklopjes uit na de wedstrijd, maar loofde het hele team voor zijn collectief sterk verweer. Volgende week maandag 16 februari komt Gent naar Puyenbeke.

Volgende spelers kwamen voor WB aan de aftrap :
Nicola Hanselaer, Younes Achter, Niels Loriers, Tom Vermeire, Yannick Vermeiren, Neto Bonifacio, Remco Pieters, Jonathan Lievens, Gilles Van Remoortere, Kevin Hebbelinck en Enes Vuran.

Vervangingen bij Waasland-Beveren :
59ste minuut : Ennes Vuran door Josue kabongo.
76ste minuut : Jonathan Lievens en Gilles Van Remoortere door Brian Opong en Wouter Van Moer.