StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mikt WB op 2 pistes ?
Pistes, in de tijd van toenmalig voorzitter Dirk Verelst had ik er mijn buik van vol. Er wordt wel eens gezegd dat alle wegen naar Rome leiden, maar in die tijd leidde alle pistes naar de Freethiel als het ging om mogelijke overnemers voor onze betreurde hartsclub SK Beveren. Niet onbelangrijk detail : alle geïnteresseerden reden zich op het einde van de piste vast met de fusie als resultaat.
Het was op de bestuursvergadering van de Freethielvrienden maandagavond een interessant, maar weinig hoopgevend item. Het vinden voor een logische verklaring voor het aantrekken van Jerry Vandam, Wilmet en Bourabia is voordehandliggend. Het zijn in principe 2 spelers die nuttige diensten kunnen bewijzen om meer kans te maken in de strijd voor een PO2-ticket.
Heel anders ligt dat met de komst van Vanzo (Club Brugge), De Belder (Bergen) en Kevin Osei.
De kans is bijzonder klein dat zij de komende weken hun opwachting maken in het fanion van WB, tenzij zeer snel duidelijk wordt dat play-off III onafwendbaar is en de rode lantaarn ons deel. In het geval dat WB rechtstreeks zou degraderen, is het wenselijk dat er nu reeds werk wordt gemaakt van een plan-B met het oog op volgend seizoen en in die optiek is het aantrekken van het geciteerde trio niet eens zo'n slechte zaak. Spelers over de streep trekken in een degradatieklimaat is weinig aantrekkelijk en daarom is het misschien niet onverstandig dat te doen op een moment dat meerdere pistes (daar gaan we weer) open liggen. Twee vragen werpen zich op : was het niet verstandiger geweest alles te zetten op direct inzetbare versterking en wat gebeurt er met die jongens wanneer het behoud in de JPL alsnog wordt gerealiseerd ? Zouden onze dames nu eindelijk begrijpen waarom die bestuursvergaderingen al eens durven uitlopen !

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Goed scoutingswerk in de ruime omgeving, het is iets waar clubs van het niveau Waasland-Beveren moeten op blijven inzetten. Natuurlijk belandt niet elk schot in de roos, maar voor een club heeft dat meestal geen zware financiële gevolgen en de speler van zijn kant kan terugblikken op een degelijke opleiding. De rechterpoot die vandaag onze fichebak komt vervoegen werd nog iets verder gezocht dan het Waasland (de Denderstreek om precies te zijn), maar tot fanionspeler met staat van dienst kwam het niet. En ik moest alweer vaststellen dat deze fiches verhelderend werken, want dat de speler in kwestie ook voor het andere gedeelte van onze fusieclub voetbalde in het verleden, dat was ik al lang vergeten. Meer weten ? Klik hier.

PVW.