StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Is het nu A, A+ of B ?
Nee, dit is geen kwis of de eerste les algebra, maar een blik op de nieuwe samenstelling van het uitgebreide spelespotentieel dat de A-kern van Waasland-Beveren bevat.
De omvang van de spelersgroep waarover Guido Brepoels dezer dagen kan beschikken is dermate ruim dat veel supporters zich wellicht afvragen of dat werkbaar is op training. Het antwoord is nee, althans te oordelen aan een nieuwe schikking die de voorbije dagen is getroffen. Hierdoor is de A-kern opgesplitst in een A en A+. A+ zijn de mannen die normaal gezien in de basis van de eerste ploeg staan, onder de A-groep vallen jongens zoals bv. Arne Van den Eynde, M.Silla Vanzo, De Belder enz.
Het spreekt vanzelf dat onderlinge verschuivingen van de ene naar de andere groep en van de ene op de andere dag probleemloos kunnen gebeuren. Beide groepen trainen uiteraard afzonderlijk : om 09 en om 10.30 uur in de voormiddag. De A-groep wordt ofwel getraind door Alex Czerniatynski of door Wim Decorte. Deze maatregel is er ongetwijfeld gekomen onder druk van de entourage van de B-kern waar al veel langer een begrijpelijk ongenoegen sluimerde over de vele afzakkers van de A-kern naar de wedstrijden en soms trainingen van de beloften zoals in het geval van Nicolas Godemèche. Het valt uiteraard niet uit te sluiten dat er in de toekomst nog regelmatig spelers van de A-kern zullen meedoen in een match van de doublures, maar in principe is het de bedoeling dat er voor de jongens van de A-groep wekelijks een tegenstander wordt gezocht en dat kan zowel op provinciaal als nationaal niveau zijn.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Spelers in de lagere reeksen ontdekken zoals vorig jaar met Emond gebeurde, het heeft altijd wel iets speciaals. Renaud had voldoende aan slechts één jaartje aanpassing om er dit seizoen te staan. De speler die vandaag de fichebak uitbreidt werd bij Binche gehaald en vlamde meteen en dat moet uiteraard figuurlijk worden genomen, want in zijn eerste seizoen op de Freethiel vond hij met de ogen toe de weg naar de netten. Wat had die gast een pegel in de linker ! En wat een klinkende naam! Meer weten ? Klik hier.

PVW.