Met een precies afgemeten vrijschop schonk Milos Maric zaterdagavond de overwinning van de hoop aan W-B. Dit hoogstandje was de kroon op het werk van een prima eerste helft van Waasland-Beveren waarin het Kortrijk nagenoeg 45 minuten stevig in zijn greep had en net zoals in Genk deed het dat vanuit een uitstekende organisatie loerend op de counter. Oumarou en Bourabia hadden binnen de 5 minuten al WB op voorsprong kunnen zetten, maar hun pogingen gingen over. De scherpe openingsfase gaf de thuisploeg vleugels en de gedeelde nr 2 van de rangschikking Kortrijk werd afgebluft in zowat alle linie's. De weinig keren dat de West-Vlamingen konden dreigen via Van Eenoo en Santini bewees Kenny Steppe over het potentieel te beschikken om een waardige opvolger voor Coosemans te kunnen worden. Op het half uur werd Waasland-Beveren op een schandalige wijze een glasheldere strafschop onthouden na fout op Bourabia, maar scheids Wim Smet oordeelde er anders over of hoe het lot zich keert tegen ploegen die in de hoek zitten waar de klappen vallen. Gelukkig nam Maric in de 34ste minuut het lot in eigen handen toen hij met een formidabele vrijschop de Freethiel en de alweer talrijk opgekomen supporters, oud-spelers en Sint-Valentijn in vervoering bracht. Rusten met een verdiende 1-0 voorsprong, maar met de match tegen KV Mechelen nog vers in het geheugen, ook met een dubbel gevoel, want toen was de ruststand zelfs 2-0.

De mannen van Guido Brepoels hadden wellicht veel krachten verbruikt in de eerste helft, want de tweede was een heel stuk minder. Veel onzuiverheden en erger, alweer geen kansen meer en dat terwijl de bezoekers gedwongen werden naar de gelijkmaker op zoek te gaan. Kortrijk toonde veel goeie wil, maar tot vlotte combinaties en doelrijpe kansen kwam het niet, ook al omdat Steppe tussen zijn palen met vertrouwen stond te keepen. Het gevolg was een vanuit Beverens oogpunt bijzonder zenuwslopend verloop, maar voor de neutrale toeschouwer teleurstellend tweede bedrijf. Wim Smet die W-B gisterenavond allesbehalve gunstig gezind was presteerde het dan ook nog eens 4 minuten te laten overspelen, maar de o zo belangrijke overwinning kwam niet meer in gevaar en omdat de concurrentie Cercle en Moeskroen kostbare steken lieten vallen, werd het een zege met een gouden strikje rond. Een schitterend weekend, dat wel, maar het blijft opletten geblazen, want het zal niet altijd gebeuren dat een mindere tweede helft zonder kansen en met het kleinste verschil, zo goed afloopt. Tot slot nog een compliment voor de supporters van Waasland-Beveren : toen halverwege de eerste helft Stijn De Smet bij Kortrijk geblesseerd werd vervangen, kreeg hij een warm applaus van onze supporters als dank voor zijn kortstondig verblijf op de Freethiel een paar jaar geleden en waarin ook Stijn een aandeel had in het verzekeren van het behoud. Mooi !