verslag BELOFTEN JUICHEN TE VROEG.

Hattrick De Belder ongedaan gemaakt in blessuretijd.
Na de zeer verdienstelijke 0-1 in Charleroi met een zuiver B-elftal, begonnen de beloften van Tim Bavré met vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Gent. Met Niels De Pauw, Florian Vanzo, Alec Luyckx en Dylan De Belder stonden 4 jongens van de A-kern in de basis. In de opwarming viel doelman Jens Schroyens uit met een schouderblessure (er wordt rekening gehouden met een inactiviteit van 6 weken), maar qua leeftijd hielden beide ploegen mekaar in evenwicht.
Al in de negende minuut zonderde Vanzo Remco Pieters af voor de doelman, maar deze miste zijn controle en kon onvoldoende afdrukken. Even voorbij het kwartier was het wel raak. Een afgeweken schot van Luyckx werd door Dylan De Belder in doel gewerkt, maar de vreugde was van korte duur. Drie minuten later (20ste minuut) ging Niels De Pauw bij een bezoekende voorzet iets te slap in duel waardoor de Gentse spits de bal in doel kon duwen. Op het half uur pakte De Belder uit met een vlammend schot waarop de doelman van Gent zich liet verrassen en de 2-1 een feit was. Er waren amper 35 minuten gespeeld toen De Belder zijn hattrick al beet had. Een prima hoekschop van Pieters werd aan de tweede paal gedropt en opnieuw De Belder kon zich mooi vrijdraaien en in één tijd binnen knallen. Nog voor de rust was een vierde doelpunt in de maak, maar dat zou misschien toch iets te veel van het goede zijn geweest.
De intenties om op het elan van de eerste helft verder te gaan waren er wel, maar enkele jongens dachten dat zij reeds de schaapjes op het droge hadden en dat kwam het spelniveau niet ten goede.
In de 77ste minuut viel de aansluitingstreffer. Een Gentse corner werd slecht ontzet, maar een bezoekende speler kon de bal onschuldig en op het eerste zicht ook ongevaarlijk over zijn hoofd tikken en waar iedereen dacht dat het een plukballetje was voor Nicola Hanselaer, verdween het leder knullig in doel. Met minder dan 10 minuten te gaan hadden Pieters en Kyeremeh (laatstgenoemde alleen voor doel) niet te missen kansen aan de voet, maar de bevrijdende 4-2 werd onbegrijpelijk gemist. In de 92ste minuut volgde er een koude douche voor de hele entourage van Waasland-Beveren. Een hoekschop werd nochtans goed verwerkt, maar in plaats van positie te houden, schoven de meeste jongens naar voor. De bal werd naar de linkerflank gespeeld en de Gentse aanvaller sneed goed naar binnen en werkte dito af aan de verste paal. En nog leek het pleit niet beslecht, want op een corner aan de overkant kopte Tom Vermeire nipt naast.
Een spektaculaire wedstrijd die altijd moest gewonnen worden door W-B, eindigde op die manier nog met een kater. Geen 9 op 12 in PO2 voor onze beloften, maar de 7 op 12 staat ook niet slecht. Het schouderklopje van de week was voor Thomas Michot die als linksachter een sterke partij vertolkte. Volgende week maandag 23 februari ontvangt W-B op Puyenbeke KV Mechelen en naar goede gewoonte wordt er afgetrapt om 19.30 uur.

Verschenen aan de aftrap bij Waasland-Beveren :
Nicola Hanselaer, Yannick Vermeiren, Niels De Pauw, Tom Vermeire, Thomas Michot, Neto Cionek (Bonifacio voor de vrienden), Remco Pieters, Gilles Van Remoortere, Alec Luycks, Dyla De Belder en Florian Vanzo.

Vervangingen :
63ste minuut : Remco Pieters door Younes Achter.
75ste minuut : Yannick Vermeiren dor Brian opong.
80ste minuut : De Belder voor Kevin Hebbelinck en Van Remoortere voor Gyamfi Kyeremeh.