StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat ziet er goed uit voor Jacky.
Velen onder jullie zullen zich nog Jacky Boonen herinneren als een sympathieke voetballer, maar toch ook iemand waarvoor de meeste trainers zullen proberen een plaatsje te voorzien in hun typeploeg. De zonen van Jacky (Indy van 16 en Seppe van 13) zijn goed op weg om in de sporen van hun vader te treden en hem zelfs te overtreffen. Beiden zijn momenteel actief bij Rc Genk, maar vanaf volgend seizoen komt daar verandering in. De oudste, middenvelder Indy, heeft een driejarig contract getekend bij Manchester United waardoor het hele gezin Boonen (uitgezonderd van de dochter die er 23 is en al op eigen benen kan staan) naar Manchester verhuist. Mooie beloning voor het gezin en laat ons hopen dat ook Seppe als getalenteerde jonge keeper zijn draai in Engeland zal vinden.

* Korte terugblik Europa League van afgelopen donderdag.
Gervinho blijft schitteren bij Roma. Zijn team kwam tegen Feyenoord niet verder dan een 1-1 puntendeling, maar de Ivoriaanse pijl zette de Italiaanse hoofdstedelingen wel op een 1-0 voorsprong. De Belgische ploegen presteerden van goed tot prima tegen teams die minstens 2 maanden geen competitievoetbal meer hebben gespeeld. Daarbij dient opgemerkt dat Dinamo Moskou kwalitatief van een onvergelijkbaar niveau is ten opzichte van de Brugse tegenstander Aalborg. En het begint stilaan te wennen, maar na de 1-3 winst in Denemarken, vond de Brugse coach Preud'Homme het alweer nodig alle aandacht naar zich toe te trekken door fijntjes op te merken dat zijn tactische keuze tegen een "goeie" ploeg doorslaggevend was geweest. Beste Michel, als onze Guido wat met zijn pionnetjes schuift tegen pakweg Ciney of Turnhout is de kans groot dat we die match winnen, maar tegen een tegenstander van dat bescheiden gehalte was het ongetwijfeld ook gelukt zonder die tactische richtlijnen. Hoe kan je het verkopen : Vasquez (ingebracht halverwege de tweede helft) en De Sutter op de bank laten en zonder blozen verkondigen dat Aalborg een sterke tegenstander is en dat voor een elftal zonder matchritme in de benen.

* Pijnlijk voor een openbare omroep.
Dat ik mij al langer erger aan het feit dat er van Waasland-Beveren sinds hun verblijf in de Jupiler Pro League nog niemand uitgenodigd werd in Extra Time, is jullie vast al opgevallen. Nochtans, de inhaalbewegingen die De Boeck en Bob Peeters succesvol afmaakten met WB, zouden zeker een invitatie voor Extra Time rechtvaardigen. Toegegeven, Cercle, Lierse en zelfs Mechelen hebben evenveel recht van klagen en dat zijn uiteraard niet toevallig allemaal ploegen die de voorbije jaren de linkerkolom van het eindklassement hebben gemist. Anderzijds, er gaat geen uitzending van Extra Time voorbij of de namen van Beerschot en Feyenoord duiken op. Alweer geen toeval, want Joos en Raes zijn fervente aanhangers van de Kielse Ratten en Boskamp dweept onophoudelijk met Feyenoord. Nu kunnen die voorkeuren wel een keertje ter sprake komen in de loop van één of andere uitzending, maar wekelijks is voor mij net iets te veel van het goede. We hebben uiteindelijk te maken met een openbare omroep en men zou verwachten dat daar toch een minimum aan neutraliteit wordt gerespecteerd.

PVW.