StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nederlaag in Standard zonder kwalijke gevolgen.
Wie dacht dat spanning zich hoofdzakelijk richt op de ploegen die jagen op een po1-ticket zit er helemaal naast. Afgelopen voetbalweekend heb ik van vrijdagavond 20.30 uur tot zondagavond 21.50 uur (genoten), want dat heb ik ondanks de nederlaag zeker gedaan van het spel dat Waasland-Beveren in Standard op de grasmat bracht. En wat was het een raar gevoel om zaterdag te supporteren voor Lokeren (tegen Moeskroen), Zulte-Waregem in Jan Breydel tegen Cercle en zondagavond voor Mechelen (tegen Lierse). En het heeft geholpen, want van de 9 punten die onze concurrenten konden rapen, slaagde enkel Cercle in extremis er in een puntje thuis te houden. Schade dus meer dan beperkt voor WB en dat met een zware uitwedstrijd in Luik achter de rug.
De schaapjes zijn absoluut nog niet top het droge, maar met 2 thuiswedstrijden voor de boeg hebben we zelfs de relatieve luxe dat nog één ploeg ons mag passeren in de rangschikking zonder van fatale gevolgen te spreken. En wie weet wordt die luxe komend weekend weer een tikkeltje ruimer wanneer Club Brugge zijn misstap in Gent mag proberen goed te maken tegen Moeskroen, Standard po1 kan veilig stellen tegen Cercle en Genk in Lierse zich geen misstap kan veroorloven.
En WB tegen de ploeg in vorm Gent hoor ik jullie al luidop denken ? Klopt, maar Kortrijk was ook de ploeg in vorm toen ze anderhalve week geleden naar de Freethiel kwamen met de gekende afloop. Natuurlijk zal het WB niet altijd lukken te stunten, maar laat ons hopen dat Gent (net als Kortrijk toen het naar Beveren kwam) nog in euforiestemming is na winst tegen leider Club brugge. Zou Guido Brepoels al een oplossing hebben gevonden voor de ongrijpbare Simon Mozes ?
Hopelijk kan Sousa worden gerecupereeerd, want Corstjens is geelgeschorst.
En waar WB afgelopen weekend de speeldag op vrijdagavond moest openen en wachten tot zondagavond om te zien hoe Lierse het er in Mechelen van afbracht, is het komend weekend net andersom. Cercle trekt vrijdagavond naar Sclessin en WB mag met de resultaten van zijn concurrenten aan de laatste wedstrijd van speeldag 28 beginnen thuis tegen Gent.

* Yellow Blue en Bornem doen gouden zaken.
Yellow Blue heeft zondag de topper in en tegen Rupelmonde met sprekende 0-3 cijfers gewonnen. Aan de rust stond de brilscore nog op de bordjes, maar in de eerste minuut na de herneming was het bingo. Daarna speelde YB de partij op een volwassen manier uit en het maakte met 2 rake counters de klus knap af. Eksaarde heeft als leider nog één puntje voorsprong op YB na 2-0 winst tegen Baasrode. Met nog 7 matchen te gaan ziet het er meer en meer naar uit dat de titelstrijd een duel wordt tussen Eksaarde en Yellow Blue, want Rupelmonde volgt reeds met 5 punten achterstand.
Ook derdeklasser Bornem met Bart Selleslags lijkt de drawkast op slot te hebben gedaan en de sleutel te hebben gevonden van de kast waarin de overwinningen liggen opgeborgen. Bornem won knap in Torhout en mag voortaan de blik richten naar de linkerkolom die nog slechts op zegeafstand verwijderd is.

PVW.