verslag BELOFTEN OP KOP IN PO2 NA WINST IN ZWAKKE MATCH.

Goeie wedstrijden worden niet altijd beloond met 3 punten en daarom kan het absoluut geen kwaad dat dit wordt gecompenseerd na een mindere partij. Waasland-Beveren en KV Mechelen liepen maandagavond op Puyenbeke totaal ongeïnspireerd te voetballen en dat leverde een kansenarme wedstrijd op waarin de rust logischer wijze bij een 0-0 werd bereikt. De thuisploeg startte nochtans met Jerry Vandam, Dylan De Belder, Alec Luyckx, Floriano Vanzo en Niels De Pauw als leden van de A-kern, maar ondanks hun aanwezigheid triomfeerde de foutenlast. Het enige noemenswaardige feit in de eerste helft was een goeie actie van De Belder die Luyckx bediende, maar Alec kraakte zijn schot waardoor de bal voorlangs het doel verdween. Mechelen verzamelde in het eerste bedrijf een achttal hoekschoppen, maar die haalden zoals het beeld van de wedstrijd, geen niveau.

Remco Pieters (ongelukkig bij een aantal interventies voor rust) werd opgevolgd door Kevin Hebbelinck. WB was iets gretiger, maar slordigheden bleven het spel van zowel de thuisploeg als de bezoekers ontsieren met één constante : nauwelijks doelgevaar. In het slotkwartier kende de match een opleving met in de 81ste minuut iets heel vreemd, een doelpunt.
Thomas Michot speelde een vrijschop op eigen helft snel en goed in op Van Remoortere. Gilles maakte een prima actie en vond met een laterale bal Alec Luyckx die het leder voorbij de doelman trapte. Met de dramatische ontknoping van vorige speeldag in het achterhoofd toen tegen Gent een 3-1 voorsprong nog uit handen werd gegeven, werden de mannen van Tim Bavré overvallen door de angst dat hun een gelijkaardige rotervaring zou overkomen, maar ditmaal sloeg het noodlot niet toe.

Een wedstrijd om snel te vergeten met saai voetbal en keepers die werkloos stonden toe te zien. Met 10 op 15 deelt WB de leiding in zijn groep met Cercle en dat was de meest deugddoende vaststelling van de avond. Volgende week maandag trekt WB naar het verre Moeskroen.

Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met:
Nicola Hanselaer, Jerry VanDam, Tom Vermeire, Niels De Pauw, Thomas Michot, Neto Cionek, Remco Pieters, Gilles Van Remoortere, Alec Luyckx, Dylan De Belder en Floriano Vanzo.

Vervangingen :
56ste minuut : Vanzo (blessure aan de bil) door Simon Spangenberg.
65ste minuut : Neto Cionek door Niels Loriers.
76ste minuut : Dylan De Belder (rugblessure opgelopen in de eerste helft) door Maxim Nys.