StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN GENT NOG MEESPELEN VOOR DE TITEL ?

Met nog 3 speeldagen te gaan heeft Gent zijn lang nagejaagd po1-ticket beet, maar Hein Vanhaezebrouck kennende heeft hij slechts een paar uur genoten van die triomf na de euforische winst vorig weekend tegen Club Brugge. Zijn volgend doel is ongetwijfeld stiekem een rol spelen in po1 en als hij daarin slaagt doet hij met de Buffalo's sowieso mee voor de titel, want het verschil met leider Club Brugge is amper 4 punten en na halvering daarvan bij aanvang van po1, komen we tot een aantrekkelijk rekensommetje van 2 punten en dat biedt perspectief voor een club die hunkert naar succes op maat van zijn prachtige Ghelamco-Arena.

Het moet de voorbije jaren gepikt hebben in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen dat een bescheiden provincieclub als Sporting Lokeren jaar na jaar moeiteloos play-off I speelde en daarenboven tot tweemaal toe de Beker van België tot ergerlijk dicht in de buurt (Daknam) te pronken zette.

Er wordt van Waasland-Beveren gezegd dat het de voorbije 3 seizoenen zowat een 60-tal spelers liet aanrukken, maar wat het duo De Witte-Louwagie aan transfers (in en uit) realiseerde in diezelfde periode moet minstens even indrukwekkend zijn en het waren zonder twijfel spelers met een prijskaartje dat meerdere veelvouden hoger lag dan wat WB naar de Freethiel haalde. Een chaotisch sportief beleid dat men niet meteen zou linken aan een duo dat de Ghelamco-Arena verwachtingsvol uit de grond stampte en eerder een torenhoge schuldenberg met succes wist af te bouwen.
Bij mij kwam de transferpolitiek van de Buffalo's altijd over alsof er geen gebrek aan geld was en dan kijkt men niet op een container meer of minder. Ook dit seizoen zullen veel clubs (ook wel enkele topclubs) met afgunst kijken naar de onuitputtelijke voorraad spelers waaruit Vanhaezebrouck kan graaien met als laatste voorbeeld het wonderkind Simon Mozes. Wellicht de meest doorslaggevende zet in deze onwaarschijnlijk jarenlange koopzucht van de Gentse clubleiding is het aantrekken van de flamboyante Hein Vanhaezebrouck. Hein heeft ongetwijfeld veel geleerd van zijn mislukt Genks avontuur een paar jaar geleden en is zeker klaar om, als de club hem daarin wil volgen, van een stabiele en vaste po1-waarde te maken. Gent is, net zoals Kortrijk 2 weken geleden, de ploeg in vorm en zou dat opnieuw een hoopvol voorteken kunnen zijn ?

De supporters van Waasland-Beveren zullen vorige week vrijdag na de thriller in Standard met een dubbel gevoel naar bed zijn gegaan. Grote voldoening over het vertoonde spel en weerwerk aan een in opmars zijnde Luikse ploeg, maar toch ook een zeer wrange nasmaak over het in 8 minuten tijd totaal uit handen gegeven fantastisch resultaat. Het aantal punten dat WB dit seizoen in de laatste tien minuten van een wedstrijd te grabbelen gooide is indrukwekkend. Zo voor de vuist weg denk ik aan Kortrijk, Genk en Standard uit en thuis tegen Charleroi, Zulte-Waregem en Mechelen. Voor gewonnen wedstrijden in diezelfde eindfase van een wedstrijd raak ik niet veel verder dan uit Charleroi en thuis Moeskroen. Dit is een waardeloze statistiek die wellicht onvolledig is, maar een supporter zou met recht en rede een sterk verhoogde hartslag krijgen zodra de 80ste minuut nadert.

Met matchen tegen Genk, Standard en Oostende op verplaatsing en thuiswedstrijden tegen Kortrijk, Gent en Lokeren in het verschiet, werd een tweetal weken geleden geringschattend gedaan over de kansen van WB om play-off II te halen. De realiteit is dat de mannen van Guido Brepoels tot nu toe in elke wedstrijd kansrijk waren en pech hadden dat het dubbeltje enkele keren in de verkeerde tolde. Met alle respect voor een wat mij betreft dit seizoen geweldig Kortrijk, het huidige Gent schat ik net iets hoger in, maar dat hoeft uiteraard niet per se een negatieve invloed te hebben op het eindresultaat van dit Oost-Vlaams onderonsje. Vanhaezebrouck is de mening toegedaan dat het offensief nog beter kan/moet bij de Buffalo's, maar ik hou mijn hart toch vast voor het trio Depoitre/Mozes/Raman tegen een gehavende defensie waarin Corstjens (geschorst) en Bojovic (al veel te lang in de lappenmand) sowieso ontbreken waardoor kost wat kost gehoopt moet worden dat Sousa gerecupereerd wordt. De JPL zit in een fase waarin elk puntje cruciaal kan zijn. Gent en Lokeren thuis zijn zware dobbers, maar met de organisatie en mentaliteit van de afgelopen weken moet WB in staat worden geacht zelfs in die wedstrijden iets te sprokkelen waardoor de must om in Oostende te gaan winnen wat minder uitgesproken noodzakelijk wordt. En het feit dat WB zondagavond om 20 uur reeds de resultaten kent van zijn concurrenten, is volgens mij geen nadeel.

Patrick Van Wesemael.