Tot het doelpunt van Simon Mozes in de 65ste minuut was er maar weinig te beleven in het Oost-Vlaams derby tussen Waasland-Beveren en Gent. In een flauwe eerste helft was Gent de naar verwachting betere ploeg, maar dat leverde nauwelijks kansen op zodat de rust werd bereikt met een gevoel van : de match moet nog beginnen en ook wel, wie weet zit er wel een puntje in.

Maar ook in de tweede helft viel er amper iets te beleven tot Depoitre 2 man aan de praat hield en de tot dan toe onzichtbare Mozes Simon bediende die niet twijfelde en de Buffalo's op een logische 0-1 bracht. Voor WB was dit het signaal om alle registers open te trekken en dat leverde zowaar enkele gevaarlijke standjes op. Wilmet, Oumarou (bal van de lijn gered) en onze ingevallen topschutter Emond waren dicht bij de gelijkmaker, maar het spreekt vanzelf dat het risicovolle powerplay van WB enkele kansrijke mogelijkheden voor de Gentenaars opleverde. Het bleef uiteindelijk bij een teleurstellende 0-1 waarbij WB zich mag aanrekenen dat het pas begon te voetballen op een moment dat de bezoekers de score hadden geopend en dat is een bekend verhaal dit seizoen. Met de resultaten van de concurrentie op zak had Waasland-Beveren er misschien goed aan gedaan zelf wat meer risico's te nemen, want het Gent van zondagavond was ver van indrukwekkend en dus rijp voor puntenverlies. Met nog 2 speelronden te gaan is de spanning te snijden, zowel bovenaan als onderin, maar de match in Oostende wordt een onwaarschijnlijk belangrijke. Wellicht heeft WB voldoende aan een driepunter om het behoud te verzekeren en dan zijn Oostende uit en Lokeren thuis in hun huidige vorm geen kansloze missies, maar dat het lastig en spannend tot de laatste minuten van speeldag 30 wordt, ga daar maar van uit !