De mannen van Tim Bavré hebben duidelijk hun draai gevonden in PO2. Vorige week moest het de leiding in zijn groep nog delen met Cercle, maar na winst van W-B en puntenverlies van co-leider Cercle, staan onze jongens mooi op kop.
Het blijft een stimulans voor de beloften dat zij hun wedstrijd op het hoofdveld mogen betwisten en dat was gisteren op Le Cannonier het geval. Het veld en de goeie resultaten van de voorbije weken maakten dat W-B met de A-kernspelers Rogist, Vandam, De Pauw, Luyckx en De Belder, een goeie start nam. De bal circuleerde vlot, maar tegen een potig Moeskroen was het niet gemakkelijk om tot de 16 meter door te dringen. Het eerste vuurwerk was voor de thuisploeg, maar een afstandstrap in de elfde minuut plofte tegen de paal. W-B was meteen wakker en een vrijschop op de rand van de grote rechthoek werd enigmooi door Gilles van Remoortere in de rechterbovenhoek gekruld. En toch kon Waasland-Beveren de verdiende 0-1 niet mee naar de kleedkamer nemen, want het zoeken naar voetballende oplossingen levert wel eens een slechte pass op die vervolgens werd onderschept en de tegenaanval over de rechterflank kon aan de tweede paal worden binnengetikt. Rusten met een 1-1 tussenstand, het was een magere beloning voor de verdienstelijke Waaslanders.

Amper 3 minuten na de herneming lag W-B al op rampkoers. Een lage corner werd in de eerste zone ongemoeid gelaten en een inlopende thuisspeler kon ongehinderd de 2-1 netten. De mannen van Tim Bavré waren aangeslagen en dreigden diep weg te zakken. In de 70ste minuut keerde het tij. Een lange bal werd door De Belder doorgekopt en de goed ingevallen Maxim nys kon in twee tijden het leder door de benen van de Moeskroenkeeper werken (2-2). Beveren kreeg opnieuw grip op de wedstrijd met wat afstandsschoten en enkele hoekschoppen en in de 76ste minuut ook de beloning. Ditmaal werd een aanval van Moeskroen onderbroken waarna een prima bal volgde van Gilles van Remoortere op De Belder die knap de doelman omspeelde en beheerst afwerkte.
De bezoekers kwamen ondanks 2 gele kartons in het slotkwartier niet meer in gevaar waardoor de 2-3 een feit was. Terugkomen na een achterstand, het is typisch voor een elftal dat de wind in de ijlen heeft en met Gilles Van Remoortere ook een uitblinker in de rangen had. Sterke partij ook van Thomas Michot en Tom Vermeire, maar zoals zo vaak was de overwinning er vooral eentje op naam van het collectief. Volgende week maandag trekken Tim Bavré en zijn gasten naar Oostende.

Waasland-Beveren verscheen aan de aftrap met :
Benny Rogist, Jerry Vandam, Niels De Pauw, Tom Vermeire, thomas Michot, Neto cionek, Remco Pieters, Gilles Van Remoortere, Alec Luycks,Simon Spangenberg en Dylan De Belder.

Vervangingen :
60ste minuut : Spangenberg door Maxi nys.
72ste minuut : Neto Cionek door Niels Loriers en Remco Pieters door Younes Achter.
79ste minuut : Van Remoortere door jonahtan Lievens.