StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


Isidoor Van Doren is niet meer.

Deze nacht (4 maart 2015 omstreeks 02 uur) is in het ziekenhuis te Bornem Isidoor Van Doren op 86-jarige leeftijd overleden. Isidoor was een gewezen lid van de Freethielvrienden Bornem en vader en grootvader van respectievelijk Walter (bestuurslid van de Freethielvrienden) en Bart Van Doren.
Walter en Bart zijn overigens vertrouwde gezichten als tappers in het Themacafé.
Isidoor was al een tijdje ernstig ziek, maar zijn sterke karakter en de wil om voor zijn vrouw Maria te zorgen, hielden hem op de been. In november nog van vorig jaar (iets meer dan 3 maanden geleden) woonde Isidoor nog een thuiswedstrijd van Waasland-Beveren bij, want voetbal (in het bijzonder KSK Beveren en W-B) waren voor hem een passie waarover hij onnavolgbaar en urenlang enthousiast kon praten en daarbij vormde zijn hoge leeftijd niet de minste belemmering om herinneringen van vele jaren geleden foutloos op zijn netvlies te toveren alsof het gisteren was gebeurd.
Isidoor en zoon Walter vonden al 37 jaar vanuit Londerzeel de weg naar de Freethiel en destijds draaide Isidoor zijn hand er niet voor om deze afstand met de fiets (totaal 70 kilometer heen en terug) te maken wanneer Walter door omstandigheden zoals bv. verlof niet kon rijden.
Ik heb Isidoor niet eens zo goed gekend, maar wat ik mij zal blijven herinneren is dat hij een bijzonder temperamentvol man was die voor zijn club door een vuur ging, maar ook wel dat scheidsrechters niet meteen zijn beste vrienden waren. Isidoor verstond de kunst op een zeer boeiende manier te kunnen vertellen en zelfs wanneer zijn verhaal niet onmiddellijk tot de verbeelding sprak, slaagde hij er in het op zo'n gepassioneerde wijze te brengen dat men niet anders kon dan ge&iumnteresseerd te blijven toeluisteren.
Isidoor was een pleitbezorger van het Vlaams gedachtegoed en wanneer er een Waalse scheidsrechter op de Freethiel een volgens hem verkeerde beslissing nam, was het moeilijk om op de tribune iemand te vinden die beter Frans sprak (eigenlijk was het roepen) dan Isidoor.

De voorbije jaren ging de gezondheidstoestand van Isidoor en die van zijn echtgenote Maria geleidelijk achteruit, maar opgeven was niet aan hem besteed. Toen echter een paar weken geleden zijn dochter Kathelijn op 47-jarige leeftijd veel te vroeg afscheid nam van het aardse leven, brak de o zo broos geworden veer bij Isidoor. De vechter in de mens Isidoor had een genadeklap gekregen die hij niet meer te boven zou komen. Een bewuste keuze om snel herenigd te worden met Kathelijn ?

Langs deze weg hou ik er aan in naam van de Freethielvrienden Bornem, echtgenote Maria, Walter en Lea, evenals Bart en Farah, Chris en Annelies en de betrokken families, bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van hun verdriet nu zij Isidoor uit hun warme handen hebben afgestaan. Het gegeven dat de leeftijd er was, kan in deze moeilijke tijden nog geen soelaas bieden, maar laat het een troost zijn dat dit besef zeker volgt, evenals de voldoening dat jullie voor Isidoor niets aan het toeval hebben overgelaten om hem het meest menswaardige afscheid te bezorgen.

Patrick Van Wesemael.