StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WINST = GROOT FEEST !

Gezien het programma van W-B's concurrenten staat het zo goed als vast dat wanneer Brepoels en Co zouden terugkeren met 3 punten uit Oostende, het behoud een feit is. Kortrijk moet immers tegen Cercle proberen zijn PO1-kandidatuur veilig te stellen, terwijl Gent al een stapje verder staat dan Kortrijk en stiekem hoopt met winst tegen Lierse nog een rol te spelen in het titeldebat. In die optiek zijn Lokeren-Anderlecht en Club Brugge-Charleroi wedstrijden die men in Gent met een schuin oog zal volgen in de hoop zelf de klus tegen Lierse in de Ghelamco-Arena tot een goed eind te brengen. Ook de ontmoeting tussen Moeskroen en Westerlo kan voor W-B van cruciaal belang zijn, maar gezien de weinig benijdenswaardige uitreputatie van Westerlo, vrees ik dat het goeie nieuws voor W-B niet van Le Cannonier moet komen. Alhoewel, in Extra Time hoorde ik dat Moeskroen-Peruwelz zijn laatste 10 duels verloor en daarin slechts één keer tot scoren kwam. Zou dat een betrouwbare waardemeter zijn om te hopen dat de Henegouwers écht niks meer gaan halen ? Ik zie het eerder als een allerlaatste kans voor MP en heb er zo mijn twijfels over of Moeskroen als gewillig slachtoffer voor Westerlo zal fungeren.

Waasland-Beveren krijgt met Oostende en Lokeren twee komende tegenstanders voorgeschoteld die veroordeeld zijn (in het geval van Lokeren is dat nog niet wiskundig zeker) tot PO2 en alhoewel de ontgoocheling daarover bij Lokeren groot is, ben ik er van overtuigd dat gezien de investeringen die voorzitter Marc Coucke van Oostende recentelijk deed, ook aan de kust een gevoel van "er had meer ingezeten" overheerst. Ik kan mij daarom nauwelijks voorstellen dat een ambitieus man als Coucke en een coach bij wie verliezen niet in zijn voetbal-Van Dale staat, happy zal zijn met een eindeseizoensmatch als afsluiter van de reguliere competitie. Misschien wil KVO nog eens vlammen in zijn laatste thuiswedstrijd en dan kan het spoken in het Albertparkstadion. Trouwens, in zijn prille bestaan was Waasland-Beveren nog maar één keer gelukkig in Oostende en dat was met een 1-1 puntendeling, maar die leverde wel de promotie op naar de JPL. Van vorig seizoen herinner ik mij een wedstrijd in stormachtige omstandigheden met een bizar doelpunt van Henkens die een hoekschop met behulp van de wind rechtstreeks in doel deponeerde, maar de 2-1 nederlaag kon niet worden vermeden.

De wedstrijd van W-B tegen Gent leverde een dubbel gevoel op. Uiteraard zijn de buffalo's meer dan één klasse sterker, maar het succesvol slotoffensief nadat de bezoekers op 0-1 waren gekomen, was van dien aard dat de vraag opborrelde of W-B niet met te veel respect voor Gent aan de partij was begonnen. Op Standard een week eerder was Brepoels aan de wedstrijd gestart met de overtuiging dat voor eigen doel kamperen om moeilijkheden vragen was en zijn gedurfde aanpak leverde bijna een dikke verrassing op. Waarom niet met dezelfde ingesteldheid Gent in de ogen zien ? Met nog twee speelronden te gaan moet W-B proberen te verhinderen dat 2 teams ons in de stand passeren. Dat ziet er goed uit is een mens geneigd op het eerste zicht te denken, maar de keerzijde van het verhaal is dat, wanneer zo'n doemscenario dit weekend zou gebeuren, W-B zijn lot niet meer in eigen handen heeft en met dan nog slechts één enkele competitiewedstrijd te gaan zou dat een ramp betekenen. Op Sclessin in zijn vorige uitwedstrijd toonde W-B lef en ging het vrank en vrij zijn kans waardooor het spannend bleef tot de blessuretijd. Diezelfde gedrevenheid in het Albertparkstadion aan de dag leggen kan voldoende zijn voor een overwinning, maar Standard maakt in de kopjes van de spelers wellicht een kleiner gehalte adrenaline los en dat zeg ik met het grootste respect voor onze tegenstander van zaterdag. Kan W-B breken met een korte, maar vervelende reputatie en met winst terugkeren uit Oostende ? Het wordt een wedstrijd die ongeschikt is voor hartlijders en zij die het nog niet waren, worden het misschien na zaterdagavond.

Patrick Van Wesemael.