StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg ALWEER THRILLER OP KOMST.

Waasland-Beveren is er alweer niet in geslaagd na een spektaculaire wedstrijd gekruid met 7 goals, een deeltje van de inzet mee te nemen naar het Waasland. Op Standard werd tweemaal gescoord maar bleven de mannen van Brepoels met lege hande achter en zaterdagavond in Oostende waren drie goals zelfs niet voldoende voor een puntje. Het klopt dat er onder leiding van Guido Brepoels een pak meer te beleven valt dan met Vangeneugden als coach, maar dat resulteerde tot nu toe slechts in één enkele overwinning (thuis 1-0 winst tegen Kortrijk).

Er was nauwelijks afgetrapt in Oostende of het vele voorbereidende werk dat Brepoels afgelopen week in zijn spelersgroep had geïnvesteerd, werd al meteen te grabbelen gegooid en door Jonckheere (neef van oud-speler Hans Belligh). Afgestraft. Er werden gisteren in het Albertparkstadion zoveel defensieve blunders gemaakt dat het ons te ver zou leiden deze hier te bespreken en namen te noemen, maar dat er op dat vlak deze week werk aan de winkel is leidt geen twijfel. Gelukkig heeft W-B dit seizoen een goalgetter pur sang in zijn rangen, want even voorbij het kwartier devieerde Renaud Emond zijn nummer 12 in de netten. In de 25ste minuut nam de kustploeg opnieuw de leiding na wederom mistasten in de defensie en ditmaal Musona als eindstation, maar een prima genomen hoekschop op slag van rust die door Corstjesn werd binnen gekopt, zorgde voor een gevleide 2-2 ruststand en die evolutie was ietwat vreemd omdat Oostende niks meer te winnen of te verliezen had, terwijl W-B met een driepunter zeker was van behoud en dat lijkt mij toch een interessante uitdaging.

Geen idee wat er in de Wase kleedkamer werd verteld, maar de openingsfase van W-B in de eerste helft stond blijkbaar niet op de agenda. Er was immers amper 2 minuten gespeeld of het was alweer prijs voor Coucke en Co (tweede doelpunt van Musona). Op het uur dacht iedereen dat de wedstrijd was gespeeld toen Hoefkens na een meesterstukje knoeien achterin voor de 4-2 tekende, maar wederom de onvermijdelijke Emond kroonde zich in de 72ste minuut tot Gouden Stier met zijn dertiende doelpunt van het seizoen en het was een heel fraaie. Renaud was nog een keertje kort bij zijn hattrick, maar de 4-4 bleef uit.

Omdat ook Lierse en Cercle verloren, bleef de schade beperkt, maar het is een vervelende zaak dat Moeskroen tegen Westerlo mijn slecht voorgevoel bevestigde. W-B staat nog steeds op een veilige plaats en moet komend weekend proberen hetzelfde resultaat dan Cercle neer te zetten. De Bruggelingen ontvangen in eigen huis een op toerental gekomen Mechelen, terwijl de ordediensten in Beveren het niet graag zien gebeuren dat Lokeren het lot van W-B mee in handen heeft. Als Cercle niet wint tegen KV, mag W-B zelfs verliezen tegen Lokeren. Maar ook Moeskroen dat zaterdag een gouden zaak deed, kan nog niet op beide oren slapen. Charleroi zal tegen de provinciegenoot alles in het werk stellen om de laatste strohalm voor PO1 te grijpen, maar dan moet Standard winnen tegen Genk en onmogelijk is dat evenmin. Kortom, er wacht ons opnieuw een voetbalweekend waarin de spanning gegarandeerd is, maar ik had liever gezien dat onze ploeg gisteren reeds de klus had geklaard. De clubleiding van W-B beloofde ons een rustig seizoen, maar net als vorig jaar moet het behoud worden veilig gesteld op de laatste speeldag. Toen was dat tegen Standard dat nog in strijd was voor de titel en het lukte W-B. Ditmaal is het tegen Lokeren dat, net als Oostende, speelt voor de eer en we weten inmiddels hoe dat is afgelopen. Toch een dikke proficiat voor Renaud Emond wiens naam vandaag en de komende dagen zowat overal zal circuleren en dat is volkomen terecht.

Patrick Van Wesemael.