StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Pleidooi voor Cale.
Het is een wat vreemd beeld en het zal niet zo vaak gebeuren dat een elftal wat voor aanvang van de laatste speeldag nog geen zekerheid heeft over het behoud, de topschutter in zijn rangen heeft. Wat een aanzienlijke progressie heeft die Renaud Emond dit seizoen gemaakt ! Toen omstreeks de jaarwisseling in de kranten berichten verschenen dat Standard zijn licht had laten schijnen op Renaud, zullen veel voetbalfans hun twijfels hebben gehad over de geloofwaardigheid van die berichtgeving, maar Emond geeft de critici nu allemaal lik op stuk. Overigens, veel kritiek heeft de 23-jarige Emond bij mijn weten nog niet gekregen, want hij is pas aan zijn tweede seizoen bezig op de Freethiel en het heeft er alle schijn van dat deze nuchtere kerel aan verstandige carrièreplanning doet waardoor ik hem niet eens zie vertrekken na dit seizoen wanneer W-B in eerste klasse blijft.

Maar ik zou een pleidooi houden voor Hrvoje Cale op de linksachter omdat het mij opvalt hoeveel supporters zich ergeren aan het nonchalante spel van David Addy die lak heeft aan zijn verdedigende opdrachten. Het is een feit dat Addy in aanvallend opzicht met zijn rushes de schijn wekt beter uit de verf te komen dan Cale, maar schijn kan uiteraard bedriegen. Spektaculair is het soms wel, maar zelden efficiënt. Gooi wat mij betreft dan maar een goeie voetballer als Hrvoje Cale in de strijd. De Kroaat is misschien niet van de snelste, maar heeft een prima pass in de voeten en zoekt vaak voetballende oplossingen. Dat W-B te veel doelpunten slikt is een feit, maar er zijn excuses. Niemand praat ondertussen meer over Bojovic, maar wanneer die beschikbaar was gebleven om de veelvuldig geblesseerde D'Ulivo te vervangen, zou het er achterin volgens mijn bescheiden mening een stuk stabieler hebben uitgezien. Cédric D'Ulivo is een uitstekende rechtsachter, maar wat jammer dat de Fransman die het blijkbaar prima naar zijn zin heeft in het Waasland, zo vaak in de lappenmand vertoeft. En nu we het toch over onze verdediging hebben, wie de voorbije weken in positieve zin evolueert is Wouter Corstjens. Een paar maanden geleden was ik ervan overtuigd dat de clubleiding geen ogenblik zou nadenken om hem van Gent over te nemen, maar afgaande op de onmiskenbaar geciteerde progressie moet het lichten van die optie toch maar eens overwogen worden.

* Bornem en YB gaan de boot in.
Bornem heeft de derby in en tegen Londerzeel met 2-0 verloren, maar voor geen van beide ploegen zijn hieraan positieve of negatieve consequenties verbonden. Voor Bart Selleslags en zijn groep is de kelder ver weg en voor Londerzeel zitten er geen promotiekansen meer in.

Pijnlijker was de nederlaag van YB Beveren. In Moerbeke werd het eerste puntenverlies van 2015 geleden (1-0). Omdat koploper Eksaarde, weliswaar nipt, met 3-2 afstand nam van Avanti Stekene, bedraagt de kloof met YB opnieuw 4 punten.

PVW.