StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag OOK BELOFTEN STRUIKELEN AAN DE KUST.

De Oostendse zeelucht heeft dezer dagen geen heilzame werking op alles wat Waasland-Beveren is getint, want nadat zaterdag de eerste ploeg met 4-3 in het zeezand beet, hebben de beloften van Tim Bavré maandagavond ondervonden dat er lekkerder gerechten zijn om aan zee te nuttigen.

Tim Bavré kon maandagavond met Niels De Pauw, Dylan de Belder, Alec Luyckx en over 4 A-kernspelers beschikken, zijn collega scoorde met 6 iets hoger. Met Oostende en W-B stonden de groepsleider en de rode lantaarn tegenover mekaar en dat was in theorie een uitgelezen kans voor de Waaslanders om hun koppositie te verstevigen. Mede door het zeer potige spel van de thuisploeg slaagde onze doublures er niet in hun niveau van de voorbije weken te halen. Na een Wase hoekschop in de achttiende minuut volgde een prima uittrap richting flank van de Oostendse portier (zoon van Danny Verlinden). De een-op-eensituatie werd volgens het boekje uitgespeeld en aan de tweede paal binnen geschoten. Halverwege de eerste helft ontsnapte Gilles Van Remoortere miraculeus aan een horortackel die onbegrijpelijk slechts met geel werd bestraft. Geschrokken door die gruwel raakte W-B voor rust niet verder dan wat hoekschoppen en een randje buitenspelsituatie waarbij Dylan De Belder een goeie scoringskans werd ontnomen.

Waasland-Beveren kwam met meer gretigheid en geloof in eigen kunnen uit de kleedkamer, maar reël doelgevaar bleef uit tot de 77ste minuut. Toen verscheen De Belder oog in oog met doelman Verlinden van Oostende, maar deze pakte uit met een schitterende redding.
Met Spangenberg en Hebbelinck gooide Tim Bavré nog 2 frisse aanvallers in de strijd, maar dat leverde enkel 2 rode kaarten op voor de thuisploeg, maar niet de verhoopte gelijkmaker van W-B.
Een puntendeling had gekund, maar Waasland-Beveren moet vooral de hand in eigen boezem steken omdat het, ondanks de waarschuwing van coach Bavré, wellicht de opdracht onderschatte.

Zeer degelijke partij was er van Tom Vermeire die hiermee succesvol solliciteerde naar het wekelijkse schouderklopje en daarmee Brian Oppong op de rechtsachter te grazen nam. Volgende week maandag genieten de beloften van een vrij weekend, maar op 23 maart komt Cercle naar Puyenbeke en dat is een onvervalste topper. W-B deelt nu de leiding met Gent dat met 3-4 in Westerlo, terwijl Cercle niet verder geraakte dan een puntendeling tegen Mechelen.

Waasland-Beveren trapte af met :

Nicola Hanselaer, Brian Oppong, Niels De Pauw, Thomas Michot, Neto Cionek, Remco Pieters, Gilles Van Remoortere, Alec Luyckx, Dylan De Belder en Vanzo Floriano.

Vervangingen :
60ste minuut : Gilles Van Remoortere door Maxm Nys.
75ste minuut : Remco Pieters door Younes Achter.
78ste minuut : Thomas Michot door Kevin Hebbelinck.
83ste minuut : Alec Luyckx door Simon Spangenberg.

Bleven op de bank :
Lennert De Wilde, Jonahtan Lievens en Niels Loriers. Patrick Van Wesemael.

Patrick Van Wesemael