StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB BENIEUWD HOE GUL BUREN VOOR MEKAAR ZIJN.

Met Sporting Lokeren krijgt Waasland-Beveren binnen een week een tweede tegenstander tegenover zich die in de reguliere competitie, tenzij prestige, niks meer te winnen of te verliezen heeft. De wedstrijd in Oostende werd in vergelijkbare omstandigheden betwist en die liep voor W-B slecht af, dus ! Het valt mij op dat veel supporters van Waasland-Beveren een slecht oog hebben in de goeie afloop van de match zondagnamiddag, maar dat ongunstig voorgevoel is vooral gebaseerd op het feit dat Lokeren vorig weekend Anderlecht van de mat speelde en onterecht verloor, want over een langere termijn bekeken is Sporting bezig aan een van zijn mindere periodes van de voorbije jaren, maar het woord zegt het zelf, een perioden en geen seizoen. Voor de winterstop draaide de mannen van Peter Maes immers op volle toeren met zowel in de competitie als in de Europa League prima resultaten.

Ik begrijp de twijfels bij de Beverse supporters en maak mij de bedenking dat de bezoekers zelfs Hans Vanaken recupereren, maar de combinatie van onze sterke thuiswedstrijden de voorbije weken en de iets mindere van Lokeren op verplaatsing in dezelfde periode, versterken mijn overtuiging in een goeie afwikkeling. Ik geloof dan weer minder in verhalen als zou Lokeren bij verlies op de Freethiel in dezelfde groep voor PO2 worden ondergebracht en dus twee aantrekkelijke affiches wachten. Wanneer Mechelen in Cercle en Lokeren in Beveren hun sportieve verplichtingen nakomen, wordt het een dubbeltje op zijn kant, maar ik zie het toch tollen in Bevers voordeel. Lokeren is groot favoriet om winnaar van PO2 te worden en het zou mij verbazen dat het met die favorietenrol in het verschiet, onnodige risico's op kaarten en blessures zou nemen in een wedstrijd zonder enig belang voor de bezoekers. Anderzijds, sparen moet Lokeren zich niet doen, want alvorens PO2 begint is er eerst de bekerfinale en een week later een interland.

Vorig seizoen moest W-B zijn JPL-schap veilig stellen op de laatste speeldag tegen Standard. Winst van OHL en verlies van W-B tegen titelkandidaat Standard was gegarandeerd PO3, maar omdat de Waaslanders een puntje pakten en OHL een 1-2 voorsprong uit handen gaf in Bergen, ontplofte de Freethiel na het laatste fluitsignaal. Nu is de marge met Cercle nog kleiner dan vorig seizoen met OHL en met Lokeren treft W-B een op papier lastiger tegenstander dan Mechelen, maar om een onbegrijpelijke oorzaak heb ik ondanks deze wat ongunstige voortekenen geen vertrouwen in de afloop. En zonder vooruit te willen lopen op de zaken, wanneer in het slechtste geval PO3 ons lot zou zijn, ik begrijp sommige supporters niet die nu al overtuigd zijn dat we tegen Lierse weinig kans maken om door te stoten naar de eindronde met de tweedeklassers. Waasland-Beveren behaalde tegen Lierse dit seizoen een 4 op 6 en laat het huidige fanion sterk verjongd zijn met daarin enkele pareltjes, het is een onervaren elftal met nogal wat individualisten.

Voor twee zaken ben ik benieuwd zondag : gaat Emond op zijn elan door en met welke ingesteldheid komen de Lokerse spelers op het veld. Dat laatste zullen we wellicht nooit achterhalen, maar zal mij een zorg zijn als W-B zondag omstreeks 16.30 uur aan zijn ererondje bezig is.

Patrick Van Wesemael.