StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Enkele leuke weetjes.
Joachim Van Damme die momenteel nog geschorst is bij KV Mechelen, was zondagnamiddag samen met Jordy Cathoir een opgemerkt supporter in de Beverse staantribune. Geen idee hoe dat te verklaren valt, want bij mijn weten worden ook geschorste spelers op de wedstrijd van hun club verwacht. Het zegt anderzijds wel iets over de plaats waar het voetbalhart van Joachim klopt, of zou hij benieuwd geweest zijn naar de prestatie van zijn ex-ploeggenoot en bijna naamgenoot Jerry Vandam ? Jerry maakte overigens een puik debuut in het shirt van W-B en lijkt een prima alternatief voor de veelvuldig geblesseerde D'Ulivo.

In de kranten maandag stond te lezen dat Dalibor Veselinovic vooraf duidelijk te kennen had gegeven dat hij alles in het werk zou stellen om zijn ex-club W-B in eerste klasse te houden. Dat deed hij o.a. door zijn verantwoordelijkheid te nemen bij de strafschop die leidde tot de fatale 2-2. Dalibor liet weten zondagavond meerdere smsjes met felicitaties te hebben ontvangen vanuit het Waasland; Toch fijn te horen dat Veselinovic, hoe graag we hem ook hadden gehouden, onze club nog niet is vergeten.

Qua punten is het binnenhalen van Guido Brepoels als opvolger van Ronny Vangeneugden niet per se een succes geweest, maar het ging hem uiteraard enkel en alleen om het behoud te verzekeren en die doelstelling werd gehaald. Ook het voetbal zelf is er tijdens het bewind van Brepoels op vooruitgegaan en opmerkelijk voor een team dat niet meteen uitblinkt door goeie resultaten, is dat het prima zit met de groepsgeest. Zondagnamiddag werden alle 33 spelers betrokken bij de viering van het behoud, ook zij die wellicht ietwat verbaasd waren naast de ploeg te staan zoals Addy en Sousa. Zelfs Artur Irawan die zich nog steeds afvraagt of hij nu voor het voetbal of voor een goeie job naar Europa is afgereisd, pakte uit met een geslaagd Indonesisch dansje. Men zou er van versteld staan in welke mate een spelersgroep het gebrek aan kwaliteit kan compenseren door een groep te kneden die voor mekaar door een vuur gaat en op dat vlak schat ik Brepoels best hoog in.

Tot slot : voor wie zit te wachten op een verslagje van de beloften, dat komt er vandaag zeker niet aangezien de mannen van Tim Bavré genoten van een weekendje vrijaf.

PVW.