StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zorgt Emond voor nieuwe koers in transferpolitiek ?
Het is zeker geen typisch Bevers fenomeen, maar de transferpolitiek van Waasland-Beveren wordt, net zoals elders het geval, geregeld in vraag gesteld en waarom niet ? Wanneer zorgvuldig wordt omgegaan met opbouwende kritiek, kan deze een nuttig instrument zijn voor beleidsbepalers.
Hoe zeer ook de, vooral aankooppolitiek van W-B bij momenten in vraag wordt gesteld, het aantrekken van Renaud Emond die bij derdeklasser Virton werd gehaald, vormt hierop een aangename uitzondering, maar wanneer een transfer een succes is wordt de speler in kwestie in de bloemetjes gezet (terecht natuurlijk), terwijl een tegenvallende transfer op de rug van de clubleiding wordt verhaald. En als het goed is moeten we het durven zeggen en dat is zachtjes uitgedrukt het geval met Renaud Emond. De transfer van Renaud lijkt een koerswijziging te hebben ingeluid, want maandag stond in een Vlaamse krant dat Waasland-Beveren meer dan gewone interesse heeft voor jonge spitsen die in Bocholt en Serain spelen. En dat is nu het interessante van het verhaal-Emond, want door de vele publiciteit die Renaud heeft gekregen (en die heeft hij natuurlijk zelf verdiend door zo vlot de weg naar de netten te vinden), zal zijn voorbeeld ongetwijfeld aanstekelijk werken bij andere jonge en ambitieuze voetballers in de lagere reeksen die door deze evolutie mogelijks inzien dat W-B een ideale springplank kan zijn naar een subtopper.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Vandaag doen we er nog eens een Ivoriaan bij en niet de eerste de beste. Hij kon zijn mannetje staan met handen en voeten en als hij in zijn dagje was schonk deze temperamentvolle voetballer echt wel straffe koffie. De aandachtige lezer/SK Beverensupporter weet ongetwijfeld over wie ik het heb. Meer weten ? Klik hier.

PVW.