StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Drie op een rij en dan heb ik het over Ivoriaanse voetballers in onze fichebak. Zijn broer gaat hem in deze verzamelplaats vooraf, maar als we het hebben over louter voetballende kwaliteiten mag/moet de volgorde wel omgekeerd zijn. Een uitstekende speler waarvan lijkt dat hij, net zoals zijn broer, niet het uiterste uit zijn carrière heeft gehaald, maar voetbal is slechts een bescheiden waarde van wat het leven te bieden heeft. Meer weten ? Klik hier.

* Bornem mooi gelijk in Gullegem, YB zwaar onderuit op de Freethiel.
Bart Selleslags heeft van Bornem een stevige middenmoter gemaakt in de derde klasse. De Klein-Brabanders hebben het degradatiespook al een tijd geleden afgeworpen en kunnen freewheelend het seizoen afmaken en wie weet deze periode nuttig gebruiken met het oog op volgend seizoen. Zondag hield Bornem de brilscore in Gullegem en dat is alweer een knap resultaat aangezien de West-Vlamingen op een mooie zevende plaats pronken in de rangschikking. Koksijde met gewezen SKB'er Nicolas Tamsin als vaste waarde, kan de kampioenstitel nog moeilijk ontlopen.

In vierde provinciale Oost-Vlaanderen is Yellow Blue (hopelijk tijdelijk) even de pedalen wat kwijt. Hoe het de mannen van Stefan Van Rumst afgelopen zaterdag verging vernemen jullie van Geert De Vreese waarvoor dank.
Zaterdagavond ging Yellow Blue op de eigen Freethiel zwaar de boot in met 1-5 tegen Haasdonk b.
De club zit blijkbaar weer in de hoek waar de klappen vallen, een beetje zoals in de periode voor nieuwjaar. Zaterdag miste Yellow blue opnieuw een vijftal basisspelers en dat zag men ook wel tijdens de wedstrijd. Nochtans zag het er aan de rust nog zeer goed uit bij een 1-0 voorsprong. Het eerste kwartier was voor de bezoekers en het was dan ook wat tegen de gang van het spel in dat Yellow Blue op het kwartier op voorsprong kwam met een wereldgoal van Jimmy Potithai, een doelpunt a la Balde op Zulte-Waregem, maar dan wel iets dichter bij het doel. Vanaf dan nam Yellow Blue het heft in handen en tot tweemaal toe miste Darko Minic de 2-0, wat de wedstrijd misschien wel had kunnen beslissen.
Na de rust liet Yellow blue zich wat in slaap wiegen door de bezoekers en op het uur stonden de bordjes dan ook gelijk : 1-1. Vanaf toen liep alles mis wat er mis kan lopen. Potothai kreeg zijn tweede (lichte) gele kaart en elke kans voor de bezoekers werd een doelpunt met als resultaat 1-5 na 80 minuten of te wel vijf tegendoelpunten in 20 minuten tijd.

De titel is nu ver weg en ook de tweede plaats die recht heeft op een eindrondeticket komt in gevaar. Op vier matchen van het einde is Eksaarde nog steeds leider met nu zeven punten voor op Yellow Blue dat op zijn beurt nog maar één punt meer telt dan de derde in de stand Sombeke. Volgende week is er de uitwedstrijd tegen middenmoter Waasmunster en deze wedstrijd wordt best gewonnen wil Yellow Blue dat eindrondeticket niet vergooien.

PVW.