StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Play-off II dood en begraven op de Freethiel ?
Waasland-Beveren is er voor het derde opeenvolgende seizoen in geslaagd play-off II te halen met de spreekwoordelijke hakken over de sloot en een kleine 2 weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Lokeren zat de hele Wase entourage nagenoeg 90 minuten lang met natte voeten, maar toen stak er in Brugge een storm op die in geen tijd op de Freethiel arriveerde en voor droge en van sensatie tintelende voeten zorgde.
Het lijkt wel alsof de supporters van Waasland-Beveren nog aan het bekomen zijn van die orkaan, want er wordt met geen woord gerept over de epiloog van 6 wedstrijden die voor de deur staat. Natuurlijk hebben de bekerfinale en de nakende interlands tegen Cyprus en Israel voor wat afleiding gezorgd en heeft po2 ondanks alle inspanningen nog niks aan aantrekkelijkheid gewonnen, maar het heeft er weer alle schijn van dat ook deze derde editie van play-off II waaraan W-B mag deelnemen totaal niet leeft op en rond het Stadionplein. Zeer vreemd is dat de 2 voorbije uitgaven waaraan W-B deelnam zowel de clubleiding als de sportieve staf geen enkele ambitie had (de decompressie na een slopend seizoen zal daar alles mee te maken hebben), maar dat onze club desondanks tweemaal niet slecht uit de startblokken kwam. Twee jaar geleden werd op speeldag 1 in OHL verloren, maar op speeldag 2 ging Mechelen op de Freethiel voor de bijl. Vorig seizoen werd met winst geopend tegen Lierse en volgde een brilscore in Oostende, maar in beide gevallen kreeg die niet onaardige opening geen verlengstuk.
Op Paasdag (5 april om 18 uur) opent W-B Achter de Kazerne deze derde editie, maar het is toch ondenkbaar dat de mannen van Guido Brepoels een duim breed in de weg durven leggen van Veselinovic en Co na het onverwachts hemelse cadeau dat KV op 15 maart vanuit Jan Breydel opstuurde naar de Freethiel. Althans, zo voelde iedereen in het Waasland het aan, maar is het geloofwaardig te denken dat Mechelen naar Cercle is vertrokken met het idee de Freethiel in vuur en vlam te zetten ? Ik vind het uiteraard razend knap dat KV, net als Lokeren, zijn sportieve plichten heeft vervuld, maar ik denk toch ook dat de spelers van KV vooral aan hun eigen wellicht niet te versmaden winstpremie hebben gedacht.

PVW.