StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Welke strategie hanteert Brepoels in play-off II ?
Er zitten in de ruime Beverse A-kern heel wat spelers die tot nu toe geen of amper speelgelegenheid hebben gekregen en dan is een nacompetitie zoals po2 een ideale gelegenheid om hierin verandering te brengen. Althans zo lijkt het op het eerste zicht, maar de kans dat er een addertje onder het gras zit is niet denkbeeldig. Indien Guido Brepoels zondag in Mechelen pakweg een vijftal nieuwe jongens in de strijd zou gooien, kan er geen sprake meer zijn van terug te kunnen vallen op bestaande automatismen waardoor het voor de nieuwe jongens wel heel ondankbaar voetballen wordt. Zowel vorig seizoen onder leiding van Bob Peeters als ook nu weer uit de mond van Guido Brepoels was te horen dat de degradatiestrijd bijzonder intens was en de citroen bijna tot de laatste druppel was uitgeknepen. Vraag is dus hoe fris de mannen aan de aftrap zullen verschijnen die dit seizoen veelvuldig aan de aftrap kwamen en hoeveel zin zij er nog in hebben. Bovendien zitten er tussen die zogenaamde "testers" soms concurrenten van de titularissen waardoor die vaste waarden er misschien belang bij hebben dat de nieuwe jongens niet te veel in de zon lopen (alhoewel die zondag omstreeks 18 uur waarschijnlijk al heel wat van haar kracht heeft ingeboet).
Kortom, een interessant scenario lijkt mij dat Brepoels per po2wedstrijd maximum een drietal nieuwe jongens in de strijd gooit en dat zijn bij voorkeur uiteraard spelers die contractueel ook volgend seizoen op de Freethiel rondlopen.

* Bornem verliest, Yellow Blue kwam niet in actie.
Bornem leed zondagnamiddag een 1-2 nederlaag tegen de nr.5 Brakel, maar tenzij derde klasse in de laatste 4 speeldagen nog op zijn kop wordt gezet, kunnen Bart Selleslags en zijn spelers op hun beide oren slapen. Het behoud ligt grijpklaar voor de voeten, maar de Klein-Brabanders moeten nog enkel de moeite doen om zich even te bukken.
In diezelfde reeks haalde het Dender van Emilio Ferrera zwaar uit tegen Zele (4-0) waardoor het in de rangschikking op gelijke hoogte komt met Bornem. Ferrera wiens zoontje bij Dender voetbalt is goed bezig om het zieltogende Dender uit het moeras te halen en dat is een kwaliteit waarmee hij voor het eerst bij SK Beveren naam en faam verwierf. Een reeks lager blijft Robby Buyens met Sint-Niklaas in koers voor de kampioenstitel, maar het heeft aan leider Petegem een zeer taaie klant. De koploper won fors met 0-5 bij St.-Gillis-Waas, terwijl de Klaasjes moeizaam met 0-2 voorbij rode lantaarn Boezinge kwamen.
Yellow Blue SK Beveren kwam dit weekend niet in actie omdat hun wedstrijd op het veld van Hardy Waasmunster vanwege de weersomstandigheden werd uitgesteld.
Leider Eksaarde verloor verrassend waardoor YB als het zijn inhaalwedstrijd wint met nog 3 matchen te gaan tot 4 punten kan naderen. Voorlopig is Sombeke de nr.2 na knappe winst bij Moerbeke. Sombeke telt 5 punten achterstand op Eksaarde, Yellow Blue met een partij minder gespeeld moet er nog 7 goed maken.

PVW.