StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ter aanvulling van de documentatie van Frank Raes.
Het moet zowat de eerste keer in jaren zijn dat de naam van Beerschot op maandagavond in Extra Time niet is gevallen, maar ik moet toegeven wel een paar minuten te hebben gemist van de rechtstreekse uitzending die voor de gelegenheid uitzonderlijk vanop een dakterras in Jerusalem werd gemaakt. Overigens, om wat Joodse sfeer te snuiven hadden de heren Raes en Joos de VRT wat kosten kunnen besparen door een live-programma vanuit Antwerpen te verzorgen, maar dat geheel terzake. Nochtans, de geliefde club van Frank en Flippie pakte dit weekend de kampioenstitel en er was dus voor één keer écht aanleiding om de naam van Beerschot te noemen, maar het dakterras in Jerusalem moest waarschijnlijk tijdig worden gereserveerd en de makers van Extra Time hadden wellicht niet voorzien dat Esperanza Pelt zou verliezen in Hades waardoor de Kielse Ratten een week eerder dan verwacht de champagne mochten ontkurken.
Nu hebben Raes en Joos meestal geen aanleiding nodig om de naam van hun favoriete club te pas en te onpas te gebruiken op de openbare omroep. Op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League was er een sterke prestatie van Club Bruggespeler Boli Bolingoli en Frank Raes vond het nodig om fijntjes op te merken dat die nog voor Beerschot had gespeeld. Mij niet gelaten als hij de kijkers goed wil informeren, maar voor de volledigheid moest hij er dan ook aan toevoegen dat die eerder bij SK Beveren van 2005 tot 2008 voetbalde en voordien bij Berchem, maar dat gebeurde niet.
Geef mij dan maar een klasbak en onvergelijkbaar beter bespraakt iemand als Peter Vandenbempt.
Die heeft ook wel een GPS nodig om op de Freethiel te geraken en zal zoals elke journalist of scheidsrechter wel een lichte voorkeur hebben, maar het is een kunst daar dermate deontologisch mee om te gaan dat het niet opvalt/stoort en dat is helaas met Raes en Joos wel het geval.

PVW.