StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LIEF ZIJN VOOR ELKAAR.

De benadering van een wedstrijd tegen KV Mechelen zal wat mij betreft de komende jaren een gevoel van dankbaarheid blijven oproepen voor de wijze waarop de Maneblussers veerkracht toonden in de absolute slotfase van de wedstrijd op de slotdag in Jan Breydel tegen Cercle. Waarin W-B tegen Lokeren niet slaagde (afstand nemen van zijn tegenstander), deed KV op allesovertreffende wijze door een zelden geziene remonte te maken en W-B van een verschrikkelijke kater te behoeden. Voor W-B zit het seizoen er nu op als we het hebben over sportieve verwachtingen, maar KV begint op Paasdag aan een voor de Mechelaars hopelijk zwaar parcours met als inzet een Europees ticket.

Sportief heeft Waasland-Beveren, weliswaar met de hakken lichtelijk in de sloot, zijn doelstelling gehaald. Voordeel hiervan is dat het nog 6 volledige wedstrijden heeft om die andere, zo goed als ongebruikte container, open te trekken en eens te kijken hoeveel bruikbaars die te bieden heeft met het oog op volgend seizoen. Over de manier waarop dit het best kan gebeuren hebben we het hier gisteren gehad, want mij lijkt het allesbehalve verstandig een elftal in hoofdzaak bestaande uit de A-kernspelers die maar zelden aan de bak kwamen dit seizoen, tussen de lijnen te brengen. En eigenlijk klopt het niet helemaal wanneer ik stel dat van W-B geen resultaten meer verwacht worden. Net zoals KV zijn sportieve plichten ging vervullen in Brugge en W-B er beter van werd, moeten de mannen van Brepoels er alles aan doen om tegen groepsfavoriet Genk revanche te nemen voor de 2 nederlagen in de reguliere competitie die telkens in het wedstrijdslot werden opgelopen.

En wat kunnen we nog kwijt over KV ? Mechelen sloot de competitie af met een 12 op 12 en lijkt onder stoom gekomen. Als het die vorm kan aanhouden de volgende weken, krijgt Genk gegarandeerd een zeer lastige klant aan de mannen van Jankovic met het oog op groepswinst en welke Waaslander (tenzij supporter van Lokeren natuurlijk) zou Mechelen dit niet gunnen ?

Patrick Van Wesemael.