StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een duiventil ? Pers moet weten wat ze wil. Midden deze week stond er in een Vlaamse krant dat W-B weer goed op weg was een duiventil te worden na de bekendmaking dat Cale, Henkens, Hubert en Corstjens volgend seizoen niet langer het shirt van Waasland-Beveren zullen dragen. Nu lijkt mij een duiventil nogal ongepast, want in een duiventil is het gewoonlijk een komen en gaan, maar voor zover ik weet zijn er de voorbije dagen geen meldingen van nieuwe gezichten op de Freethiel geweest. Misschien was een leegloop beter op zijn plaats, want tot nu toe verschenen er enkel berichten over vertrekkers. Een logische leegloop wat mij betreft, want alvorens deftig budgettair werk te kunnen maken van een handvol doelgerichte aankopen, is het een must eerst grote schoonmaak te houden in de eigen selectie. Als men het er over eens is dat de clubleiding de afgelopen jaren kwantiteit verkoos boven kwaliteit, is het niet meer dan logisch dat prioriteit wordt gegeven aan het halen van de grove borstel door de huidige A-kern. De basis van een goed elftal is meestal een mix van dienende en dragende spelers, maar wanneer er totaal geen balans meer is omdat er te veel dragende spelers zijn die in deze niet te onderschatten rol nauwelijks de middelmaat halen, stelt zich een probleem. Het is dus een goeie zaak, zonder daarbij de bedoeling te hebben de vertrekkende spelers als zondebokken aan te wijzen voor het degradatievoetbal van de voorbije 3 seizoenen, dat een pak middelmatige spelers die best hun waarde kunnen hebben in een elftal wanneer dat evenwichtig is uitgebouwd, de Freethiel verlaten.

* Benny Rogiest tweede doelman in po2.
In de late namiddag opent W-B zijn derde po2-campagne met een uitwedstrijd Achter de kazerne. Onze club kondigde deze week op haar website aan dat beloftendoelman Benny Rogiest voor deze 6 wedstrijden als tweede doelman op de bank zal zitten. Een interessante stap vooruit voor Benny in zijn ontwikkeling, maar het zou misschien toch wenselijk zijn nu er geen noemenswaardige belangen meer op het spel staan, Rogiest enkele keren aan de aftrap te brengen. Als men ervan overtuigd is dat Steppe volgend seizoen titularis-doelman is en Rogiest de vaste nr2, kan deze po2 voor Benny een nuttige ervaring opleveren. Of is dit een te voorbarige conclusie ?

* Beverse beloften komt naar KSV Bornem.
Beloftespeler Tom Vermeire ruilt na dit seizoen de kleuren van Waasland-Beveren voor die van de derdeklasser KSV Bornem. De centrale verdediger die minstens evengoed als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, komt zo in handen van Bart Selleslags en dat is een garantie om zijn carrière te lanceren. Tom speelde 1 officiële wedstrijd voor W-B en dat was vorig seizoen tijdens de laatste wedstrijd in play-off II op de Freethiel tegen Oostende toen hij na 20 minuten mocht invallen. Welkom in Klein-Brabant Tom !

PVW.