StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MECHELEN EEN HANDJE TOESTEKEN.

Guido Brepoels zal Waasland-Beveren ook de volgende 5 wedstrijden in play-off II nog onder zijn leiding hebben en dat is een zeer moedige keuze van de Limburger die W-B zelfs prima uitkomt in het kader van een welgekomen charmeoffensiefje na de bij momenten toch onheuse behandeling in de pers de voorbije dagen. Voor W-B stond er in Mechelen en staat er ook tegen Genk nog steeds niks op het spel, maar het valt toch te hopen dat er zaterdag een pak meer weerwerk aan Genk wordt geboden dan afgelopen weekend Achter de Kazerne. Guido Brepoels voelt zich wellicht geklemd tussen wal en schip, want enerzijds verwacht de clubleiding van hem dat een aantal jongeren in po2 voldoende spelkansen krijgen, terwijl hij uiteraard op resultaat wordt afgerekend en ook al scheiden de wegen van Guido en W-B na dit seizoen, de tussenbalans van 6 op 30 is nu al weinig uitnodigend voor toekomstige werkgevers van Brepoels en deze cijfers kunnen alleen maar dramatischer worden.
Maar zoals W-B een drietal weken geleden op Mechelen hoopte om po3 te ontwijken, zo zal Mechelen zaterdagavond stiekem hopen dat de Waaslanders punten afhandig maken van de Limburgers. In de twee confrontaties van de reguliere competitie verloor W-B telkens nipt en vooral op de Freethiel was dat geheel tegen het spelbeeld in waardoor een revanche past.
Naast onze sportieve plicht vervullen zou het tof zijn dat Renaud Emond enkele keren in stelling kan worden gebracht om in de topschuttersstand het vuur aan de schenen te leggen van Mitrovic. Een vertekend beeld natuurlijk, want in po1 worden er 10 wedstrijden gespeeld, terwijl po2 het met 6 moet doen, maar dat zijn er meestal zes te veel.

Genk nam een goeie start tegen een onmondig Zulte-Waregem een moet in Mechelen zonder twijfel een te vrezen concurrent zien. De onderlinge duels tussen Genk en Mechelen beloven interessante confrontaties te worden, maar het is zeer waarschijnlijk dat de meelopers W-B en Z-W een belangrijke invloed kunnen hebben op wie groepswinnaar wordt. Nu heb ik na de wonderbaarlijke gebeurtenissen in Jan Breydel op de laatste speeldag een uitgesproken voorkeur voor Mechelen en wat zou het prettig zijn een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan de groepswinst van KV.

Patrick Van Wesemael.