StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou onze sportieve Cel een gevoel van falen kennen ?
Dat spelers die enkele oefenwedstrijden komen testen verkeerd worden ingeschat kan gebeuren, maar dat een speler die met goeie referenties wordt aangetrokken en een seizoen lang over het hoofd wordt gezien in eigen niet overdreven getalenteerde middens, is toch zeer bizar. Rudy Beck kwam er een paar maanden geleden al eens op terug, maar omdat Christian Santos (want over hem gaat het) week na week potten blijft breken bij de Nederlandse kampioen in de tweede klasse NEC (daar Jupiler League genoemd), is het bijna een must om bijkomende aandacht te besteden aan de voetballer die met behoorlijke verwachtingen vanuit Eupen op de Freethiel neerstreek een tweetal seizoenen geleden. De hierna sprekende cijfers dateren van vorige week, want die van afgelopen weekend heb ik nog niet opgevolgd. NEC (Nijmgeen) heeft met 89 punten liefst 21 punten voorsprong op de nr2 van het klassement Eindhoven, over een straatlengte gesproken. In de 33 van de 38 te spelen wedstrijden vond Santos 21 keer de weg naar de netten en was hij goed voor 10 assists. In de topschutterslijst van tweede klasse moet Christian wel een ploegmaat laten voorgaan met 24 goals. Sinds januari bezit Santos een paspoort van Venezuela en werd hij op 24 maart opgeroepen voor een vriendschappelijke interland tegen Jamaica. Jamaica won met 2-1, maar Santos startte in de basis van Venezuela en werd er na 59 minuten opgevolgd door een oude bekende van het Belgisch voetbal, nl. Ronald Vargas (ex-Anderlecht en ex-Club Brugge).
Toch wel een knappe comeback van Santos en laat het moeilijk blijven om bepaalde competities met mekaar te vergelijken, het blijft onwaarschijnlijk dat Christian volgens mij geen enkele officiële minuut in competitieverband speelde voor W-B. Hij was wel een tijdje geblesseerd en het is een bekend verhaal dat sommige trainers een speler niet hoeven, maar omdat coaches nooit lang blijven op de Freethiel is het des te verbazender dat Christian geen enkele kans kreeg.
Voor een club die het moeilijk heeft om de eindjes aan mekaar te knopen, blijft het een raadsel voor mij waarom vaak zo lichtzinnig over spelers wordt geoordeeld door onze Sportieve Cel. Neem bv. Laurens Paulussen en Joachim Van Damme. Dit zijn zeker geen grootverdieners en ik ben ervan overtuigd dat wanneer de club meer in beide spelers had geloofd, zij ondertussen kostbare hoekstenen van het elftal konden zijn. Een sportieve Cel kan/moet streng en kritisch oordelen, maar alleen de negatieve kanten belichten van een speler kan evenmin de bedoeling zijn.

* Bornem struikelt in Gent, Yellow Blue qua cijfers vlot voorbij overbuur.
Zaterdagavond leed Bornem een nipte 2-1 nederlaag tegen Gent-Zeehaven, maar die hoeft lang niet noodlottig te zijn. De mannen van Bart Selleslags doen er wel goed aan in hun laatste 3 wedstrijden nog eens een driepunter te pakken om naast een goed gevoel ook definitieve zekerheid te verwerven.

Yellow Blue haalde fors uit tegen overbuur Bosdam, maar de 5-1 klinkt overtuigender dan YB tussen de lijnen was. Bosdam had aanvankelijk het meeste balbezit, maar doelgevaar bleef uit. Op het halfuur kwamen de mannen van Stefan Van Rumst op voorsprong en aan de rust was de score al opgelopen tot een beslissende 3-0. Een kwartier voor tijd deed Bosdam nog iets terug, maar de hoop op een comeback werd in de kiem gesmoord met 2 late goals van Yellow Blue.

Leider Eksaarde won met 3-0 van staartploeg Sinaai en de nr3 Sombeke toonde zich beter dan Haasdonk B waardoor bovenin alles ongewijzigd blijft. Volgend weekend kan de beslissing vallen over het kampioenschap.



PVW.