verslag BELOFTEN WORDEN NIET BELOOND DOOR ARBITRALE MISSERS.

Omdat het Paasvakantie is en onze planning wat minder geordend verloopt, krijgen jullie met een weekje vertraging het verslagje van de beloften. Heeft dus niks te maken met het onterechte verlies dat de mannen van Tim Bavré opliepen in het Westelse Kuipke, maar komt gewoon door het wat minder strakke vakantieritme.

Ondanks de Paasvakantie waren heel wat jongens uit de B-kern op stap met hun school en daarenboven werd de keepersvoorraad van Tim Bavré geplaagd door een blessuregolf waardoor u17-doelman Stijn Blommaert zijn opwachting maakte en het moet gezegd, hij deed het voortreffelijk. In de eerste helft was W-B de betere ploeg en kon het aanspraak maken op een glasheldere strafschop, maar de arbitrage faalde een eerste keer waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft waren de rollen net andersom. Ditmaal had thuisploeg Westerlo het iets betere van het spel en werden ook zij een zuivere elfmeter door de vingers gezien door de scheidsrechter. In de 86ste minuut volgde na een hoekschop voor W-B een snelle omschakeling en tegenaanval van de thuisploeg die knap werd afgerond met de 1-0. Drie minuten later werd een speler van Waasland-Beveren flagrant onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar opnieuw weigerde de man in het zwart de juiste sanctie te nemen wat zelfs tot verwondering leidde bij de technische staf van Westerlo. Voor Tim Bavré werd het allemaal even te veel en hij werd voor protest naar de tribune verwezen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een nipte 1-0 overwinning voor de Kempenaren, maar een puntendeling was billijk geweest. Jammer voor uitblinkersdoelman Stijn Blommaert die wel het schouderklopje van onze coach in ontvangst mocht nemen.
Aanstaande maandag 20 april ontvangt W-B op Puyenbeke om 19.30 uur Sporting Charleroi en dat is een pittige, maar interessante tegenstander.