Alhoewel er na de twee opeenvolgende nederlagen in po2 geen sportieve belangen meer op het spel staan voor W-B, heeft de 2-2 zaterdagavond in Waregem en vooral de manier waarop, nog eens deugd gedaan. Dat W-B in de slotminuten de overwinning nog uit handen gaf was jammer, maar die lichte teleurstelling werd helemaal uitgewist door de manier waarop onze jongens hun huid duur hadden verkocht en de zin tot initiatief bij de spelers om hun ploegmaat Emond aan de Gouden Stier te helpen.

Er waren amper 6 minuten gespeeld of een zoveelste doemscenario dreigde zich af te spelen. De 1-0 van Rossi beloofde weinig goeds en in die beginfase zat een verdubbeling van de voorsprong er best in. Maar gaande weg kwam W-B beter in de wedstrijd en na 28 minuten mocht Destorme zwak verdedigen bij de thuisploeg koeltjes afstraffen. De mannen van Guido Brepoels kregen plots vleugels en Bossut moest enkele keren gevat tussenkomen en op slag van rust deed hij dat zelfs buiten verwachting goed door een (zwak getrapte) penalty van topschutter Emond onschadelijk te maken.

Waasland-Beveren begon het best na de herneming en Emond zag zijn kopbal eerst nog miraculeus worden gepareerd door Bossut, maar in de 59ste minuut moest de Waregemse keeper zich gewonnen geven op alweer een kopbal van Renaud die werd voorafgegaan door een prima voorzet van Ibou.
De thuisploeg kwam nog enkele keren dreigend opzetten, maar de late gelijkmaker in de 87ste minuut van Gimbert was spijtig voor de knappe wijze waarop W-B na een vroege achterstand de rug had gerecht. In het absolute slot werd Mendy bij Zulte-Waregem nog uitgesloten, maar die arbitrale beslissing wijzigde niks meer aan de 2-2.
Als verslaggevers van een wedstrijd zonder belang hun reportage besluiten met de bevinding dat het een genietbare wedstrijd was, zegt dat iets over de beleving van die partij. Beide ploegen schieten uiteraard niks op met dat ene puntje, maar meer nog voor W-B dan Z-W voelde dit bescheiden succesje aan als een kleine overwinning omdat het eindelijk voetballend nog eens iets liet zien.