StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bestuur hoopt deze week gesprekken met de nieuwe coach af te ronden.
De beslissing werd al omstreeks 15 april verwacht, maar de voorbije dagen werd er nog geen witte rook waargenomen op en rond de Freethiel. Toch is het de bedoeling om uit het overgebleven trio Leco, Ferrera en Vreven de nieuwe coach voor volgend seizoen te kiezen, maar blijkbaar wegen de laatste loodjes het zwaarst. Als er één vaststelling is die voor de 3 kandidaten geldt is dat zij allen vrij onervaren zijn met de Jupiler Pro League. In dat opzicht zou ik de voorkeur geven aan Yannick Ferrera die een paar jaar geleden met het toen nog uiterst woelige Charleroi waar ene zekere Bayat de scepter zwaaide, verassend goeie resultaten boekte in vaak moeilijke omstandigheden. Bovendien heeft Yannick het toch maar klaar gespeeld om Sint-Truiden uit die vervloekte tweede klasse te tillen en ik blijf het knap vinden wanneer een entourage de favorietenrol waarmaakt.

Stijn Vreven lijkt mij anderzijds wel een comming man in het trainerswereldje te worden. De Lommelse trainer stond er als voetballer om bekend een allesbehalve brave jongen te zijn, maar in Lommel heeft hij op korte tijd wel iets uit de grond gestampt en zijn veel besproken karakter heeft hem daarbij tot nu toe geen parten gespeeld. Leco is onmiskenbaar de minst ervaren van dit trio, maar wat niet is kan komen natuurlijk. Een begenadigd voetballer, maar dat biedt dan weer geen enkele garantie op succes in het trainerswereldje. Alle respect voor Leco als mens en als wie weet toekomstig trainer, maar ik herinner hem voorlopig nog als de coach die met OHL in zijn debuutwedstrijd als trainer, er in slaagde Anderlecht op de voorlaatste speeldag met 1-0 een hak zette en daarmee ook W-B een ferme pee stoofde omdat het diezelfde avond op Daknam niet voorbij Lokeren geraakte en daardoor tot de laatste speeldag tegen Standard moest wachten op zekerheid voor het behoud.

* Beloften onderuit tegen Charleroi.
Maandagavond hebben de beloften van Waasland-Beveren na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 0-3 verloren tegen Charleroi. W-B kwam met een piepjong en onervaren elftal aan de aftrap en moest het vooral in de eerste helft afleggen tegen de rijpere bezoekers. Zodra mij de volledige opstelling bereikt zal ik deze aan dit verslagje toevoegen.

PVW.