StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZOALS VORIG WEEKEND GRAAG ?

Waasland-Beveren opende po2 zwak met weinig overtuigende wedstrijden tegen Mechelen en Genk, maar vorig weekend liep het aan de Waregemse Gaverbeek onverwachts en ondanks een vroege achterstand, verbazend goed. Emond pikte zijn nummer 14 mee, liet nr15 vanop de stip liggen en WB zag in het absolute wedstrijdslot een zekere overwinning ontglippen.

Voor groepswinst komen Waasland-Beveren en Zulte-Waregem niet in aanmerking en precies daarom zijn dit soort wedstrijden een goeie gelegenheid om hun supporters nog enigszins te compenseren voor de vele sportieve ontberingen in de loop van het voorbije seizoen.

Voor afscheidnemend coach Guido Brepoels valt te hopen dat zijn spelers zaterdagavond dezelfde positieve mentaliteit zullen tonen als in het Regenboogstadion vorig weekend zodat Renaud Emond, al was het maar voor enkele weekends, het vuur aan de schenen kan leggen van Mitrovic. En ook wel voor de moedige Brepoels zelf natuurlijk, want weinig van zijn collega's zouden de uitgestoken en wat glibberige hand van de clubleiding om nog door te gaan in po2, in zijn situatie accepteren.

En zou sportief adviseur Filip De Wilde al wat wijzer zijn geworden de voorbije wedstrijden van po2 ? Kenny Steppe blijft goeie met minder goeie momenten afwisselen en de youngsters De pauw en Vanzo hebben potentie, maar de weg naar een basisplaats lijkt niet voor morgen en daar is op zichzelf niks mis mee. Het dichtst daarbij staat wellicht Jerry Vandam die verdedigend weinig moet onderdoen voor D'Ulivo en laat ons duimen dat Jerry minder vaak in de lappenmand zal liggen als zijn sympathieke Franse collega die zijn voetbaltoekomst verder wil zetten bij de tegenstander van vanavond. En wat de sportieve verwachtingen voor morgenavond betreft : laat het spektakelgehalte maar primeren op het resultaat en als het effe kan mag het spektakel van de twee ploegen komen.

Patrick Van Wesemael.