Nadat Zulte-Waregem vorig weekend op de valreep een puntje aan de Gaverbeek wist te houden, ging het zaterdagavond op een diefje met de winst aan de haal op de Freethiel. In wat voor po2-begrippen een aangename wedstrijd werd, kreeg W-B de betere kansen uit de partij zodat de bezoekende goalie Bossut zich kon ontpoppen tot de man van de match. De wedstrijd had mogelijk een andere wending kunnen nemen wanneer een doelpunt van Siebe Blondelle halverwege de eerste helft niet voor vermeend buitenspel was afgekeurd. Ook David Destorme dwong in die fase van de match Bossut tot een schitterende redding, maar het was Onur Kaya die in de 35ste minuut met een knappe vrijschop de 1-0 over het muurtje binnen lepelde.

Ook na rust was Waasland-Beveren het vaakst in balbezit en de bezoekers moesten zich beperken tot enkele counters, maar die bleken niet ongevaarlijk waardoor ook Steppe zich een paar keer van zijn beste zijde diende te tonen. Hoogstaand en academisch was het allemaal niet, maar aan inzet ontbrak het in geen geval en vooral de mannen van Guido Brepoels verdienden een compliment voor de wijze waarop ze bleven zoeken naar de gelijkmaker. Het doek viel in de 89ste minuut toen Trajkovski voor de 0-2 zorgde en daarbij ging Steppe helaas niet vrijuit. Een verdienstelijke partij was er van belofte Niels De Pauw die een kwartier voor tijd werd vervangen.
Op hetzelfde tijdstip als W-B en Zulte-Waregem het tegen mekaar opnamen, stonden in Sint-Truiden de 2 overgebleven kandidaat-coaches bij Waasland-Beveren tegenover mekaar. Yannick Ferrera en zijn spelers hebben de voorbije feestweek blijkbaar goed verwerkt, want STVV bleef met 2-1 de baas van het Lommel van Stijn Vreven. Zou dit resultaat de keuze van het Wase bestuur nog beïnvloeden ?