StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Stijn Vreven op weg naar de Freethiel ?
Volgens bepaalde kranten zou het nog slechts een kwestie van komma's en punten zijn die ontbreken op een overeenkomst tussen Waasland-Beveren en de nieuwe coach Stijn Vreven.
Elke supporter zal zo wel zijn eigen voorkeur hebben en Vreven wordt in voetbalmiddens aanzien als een comming man die een kans verdient op het hoogste niveau. Meestal wordt voor die onervarenheid wel een prijs betaald in de vorm van competitiepunten en het is maar de vraag of daarvoor bij een ploeg als W-B die nooit veel overschot aan punten heeft op het einde van het seizoen, voldoende ruimte is. Anderzijds zal er aan ambiance op en naast het veld tot in de bestuurskamer toe, geen gebrek aan ambiance zijn, want Vreven staat er om bekend geen blad voor de mond te nemen en hij moet in staat worden geacht de heikele entourage van W-B eens flink wakker te schudden. Stijn heeft de voorbije jaren ervaring opgedaan in tweede en derde klasse en heeft daar ongetwijfeld ook zijn ogen goed gebruikt om rond te kijken wat er in die reeksen rondloopt.
Persoonlijk had ik liever een man met wat meer ervaring zoals Yannick Ferrera of vooral Lorenzo Staelens zien komen met de bedoeling op iets langere termijn te werken wat sowieso bij W-B al een hele kwestie is, maar een jonge enthousiaste trainer met frisse en vernieuwende ideeën, een supporter kan er bij voorbaat niet negatief tegenover staan. En dat natuurlijk allemaal in de veronderstelling dat de kranten het bij het rechte eind hebben.

* Bornem en Yellow Blue sparen de netten van de tegenstander niet.
Rekenkundig was Bornem blijkbaar nog niet helemaal save, maar omdat ik een blind vertrouwen heb in coach Bart Selleslags ging ik daar al enkele weken gemakkelijkheidshalve van uit. Dat vertrouwen werd zondag bevestigd door een klinkende 4-1 overwinning van de Klein-Brabanders tegen concurrent op afstand Aat. Bornem kan mits winst op de laatste speeldag in het beste geval nog een plaatsje klimmen in de rangschikking.

Yellow Blue heeft weer de smaak te pakken. Alhoewel het van geen belang meer was, werd PDK Kruibeke in eigen huis met 2-5 afgedroogd. Kampioen Eksaarde zette de kroon op het werk met een 6-0 overwinning tegen Beervelde en eindigt met 4 punten voorsprong op Yellow Blue. Deze avond wordt er in De Pinte (daar heeft Geert De Vreese zeker voor gezorgd) geloot voor de eindrondes en uiteraard houden we jullie daarvan op de hoogte. Ook deze avond trekken de beloften van Tim Bavré naar Gent en als het lukt om de coach tijdig te bereiken vinden jullie hierover morgen een verslagje op onze website.

PVW.