StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B werkt voorzichtig aan A-kern voor volgend seizoen.
De dubbele bezetting voor de naar Zulte-Waregem vertrokken rechtsachter D'Ulivo is binnen. Laurent Jans, een 22-jarige Luxemburgse international afkomstig van Fola Esch, zal de komende 2 seizoenen op de Freethiel te bewonderen zijn. Eerder werd bij KV Mechelen Jerry Vandam opgehaald en die heeft inmiddels toch al enkele keren laten zien dat hij over de potentie beschikt om een basisplaats af te dwingen.
Met de 17-jarige doelman Matthias Janssens die bij Gent speelde en de 18-jarige linksmiddenvelder Emre Erciyas die op het Lisp werd opgevist, heeft W-B de intentie om zijn A-kern voor volgend seizoen kwalitatief en toekomstgericht sterker te maken. In het gezin van keeper Matthias Janssens heeft de voetbalmicrobe hard toegeslagen, want Matthias heeft nog 2 broers die voor Gent en Club Brugge uitkomen. De Belgische Turk Emre Erciyas die van Lierse overkomt, maakte in een vriendschappelijke wedstrijd met de Beverse U19 indruk door driemaal de weg naar de netten te vinden waardoor de deal snel rond was. Beide beloftevolle spelers zullen volgend seizoen deel uitmaken van de A-kern van Waasland-Beveren.

* Yellow Blue treft gunstige loting, maar moet promotie afdwingen op verplaatsing.
Door als tweede te eindigen in zijn reeks plaatste Yellow Blue Beveren zich voor de eindronde voor promotie naar derde provinciale. De mannen van Stefan Van Rumst dienen hiervoor slechts één keer in actie te komen, dat is het gunstig resultaat van de loting die maandag jl. in De Pinte werd gehouden. Yellow Blue trekt op zondag 10 mei naar de winnaar van het duel tussen Rupelmonde en Moerbeke B en dat zijn 2 teams die afgelopen seizoen in dezelfde reeks zaten als YB. Jammer dat Eskabee geen thuiswedstrijd krijgt, want afgesproken was dat die op het hoofdterrein van de Freethiel zou worden afgewerkt.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Vandaag is het de beurt aan de eerste fiche van een in vele opzichten unieke Beverse voetbalfamilie.
De eerste van 4 broers die allemaal voor SK Beveren hebben gespeeld en die, de ene al wat langer dan de andere, fier mogen zijn dat ze in eerste klasse hebben gevoetbald. Stuk voor stuk fiches die de moeite waard zijn om eens na te lezen en omdat de alfabetische volgorde doorslaggevend is, mag Antoon de spits afbijten. Meer weten ? Klik hier.

PVW.