StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


* Freethielvrienden Bornem werken een zwaar weekend af.
Vrijdagavond 24 april 2015 was er in ons lokaal de jaarlijkse bingoavond. Met een 36-tal aanwezige leden was het gezellig druk in 't Kasseibaantje en ook op organisatorisch vlak verliep alles naar wens. Grappig en tevens tof was dat zij die van het verst waren gekomen (Kris en Ingeborg uit Diest en Geert en Maurice uit De Pinte) de eerste en ook laatste kapers op de prijzenkust waren. Maar zoals gewoonlijk stond ook nu weer de tafel van Louis Maetens en Paula bijzonder scherp. Prettig vaststellen is telkens dat de sfeer onder de deelnemers zeer gemoedelijk is waardoor bv. Arne die een droogtoren/rek had gewonnen maar daar omwille van zijn ongehuwde status nog weinig kan mee aanvangen, in Paula een begrijpende ruilpartner vond (in vervolg toch best meekomen Laurien) en hij met 5 waardebons van een plaatselijke schoenenzaak naar Nieuwkerken kon terugkeren.

De superronde (zesde en laatste) met als hoofdprijs een waardebon van 100 Euro te spenderen in het Shoppingcenter van Sint-Niklaas, kwam wederom terecht in de grijpgrage handen van Kris Meersman waarna werd gefluisterd : "Geluk in het spel Kris", maar mijn zin afmaken is nogal lastig omdat ik weet dat zijn vriendin Ingeborg ook een trouwe bezoekster is van onze website.

De Freethielvrienden Bornem mogen terugblikken op een zeer geslaagde avond en vanaf nu is het toewerken naar de supportersbarbecue van vrijdag 12 juni. Dank aan alle deelnemers en bingomaster Walter Van Doren, evenals aan de schenkers van prijzen.


Twee dagen later, op zondag 26 april 2015, namen onze leden Bart Van Doren, Seppe Meul en Kris Meersman deel aan de Ten Miles van Antwerpen. Het drietal leverde een zeer puike prestatie en liep de 16 kilometer uit met een vergelijkbaar gemak waarmee ze gewoonlijk aan de toog hangen (Seppe toch). Bart had er 1 uur, 27 minuten en 56 seconden voor nodig, Kris en Seppe hielden met 1 uur, 33 minuten en 16 seconden mekaar netjes in evenwicht. Tip voor Seppe, als uw schoenen na zondag versleten zouden zijn, uw broer heeft nog 5 bons van 10 Euro waar hij volgens mij niks mee kan doen. Arne, zeg eens eerlijk, had Laurien liever gezien dat je het droogrek had gehouden ? Is gewoon een onschuldig vraagje hoor !

Slotsom : er zitten heel sportieve gasten bij de Freethielvrienden, maar de meest polyvalente is toch wel Seppe, want die presteerde het eerder al het dubbelspel van een badmintontornooi winnend af te sluiten. Maar als die sportievelingen het op het dansfeestje van onze supportersbarbecue van 12 juni zouden aandurven als een standbeeld op hun stoel te blijven plakken zal het hun beste avond niet worden. Toch een dikke proficiat aan Kris, Bart en Seppe.

Patrick Van Wesemael