StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN VREVEN DE FREETHIEL WAKKER SCHUDDEN.

Op 18 juli wordt Stijn Vreven 42 jaar en op die leeftijd wordt dat nog ervaren als een toffe dag. Die fijne dag zal Vreven beleven als coach van een eersteklasser en reken maar dat de ambitiegierige Vreven daarop een pintje extra zal drinken.
De zoektocht naar een opvolger voor Guido Brepoels is alweer gestrand in Limburg. Nadat eerder Ronny Vangeneugden en Guido Brepoels de sportieve lakens uitdeelden op de Freethiel, mag Stijn een poging doen vanaf juni het iets langer vol te houden dan zijn voorgangers-gouwgenoten. Waasland-Beveren en Limburgers, het is vaak liefde op het eerste gezicht, maar zodra ze uit de kleren gaan (zich bloot geven over hoe ze de toekomst samen zien), lijken plots de gevoelens heel wat minder wederzijds.

Er werden de voorbije weken heel wat ongetwijfeld interessante kandidaat-trainers aan de tand gevoeld, maar de keuze is uiteindelijk gevallen op de bijna 42-jarige Stijn Vreven. Vukomanovic, Walem, Yannick Ferrera, Leco, allemaal zijn ze de revue gepasseerd en voor elk van deze kandidaten viel een lans te breken waarom zij trainer van Waasland-Beveren moesten worden, maar datzelfde kan zonder twijfel gebeuren met de aanstelling als hoofdtrainer van Stijn Vreven.
Als voetballer waren technische hoogstandjes niet meteen besteed aan Stijn, maar dat was geen belemmering om een mooie carrière uit te bouwen met na KV Mechelen en Gent, buitenlandse passages in Nederland, Duitsland, Cyprus, opnieuw Nederland om zijn geslaagde sportloopbaan wederom in eigen land te beïindigen in de lagere reeksen. Die knappe loopbaan heeft Stijn in hoofdzaak te danken aan de passionele en begeesterende wijze waarop hij met voetbal bezig was. Dat hij met zijn beperkte technische bagage desondanks 2 caps verzamelde voor de Rode Duivels, zegt voldoende over de karrevracht aan mentaliteit die Vreven ter compensatie wist op te brengen.

Het stond in de sterren geschreven dat iemand met zoveel passie en overgave een leidende/motiverende functie in de voetbalsport op het lijf was geschreven en zo geschiedde. Eersteprovincialer Esperanza Neerpelt was de eerste vereniging waar Vreven als trainer aan de slag kon en het was onmiddellijk bingo. Het jaar daarna werd de promotie naar derde klasse met Neerpelt op een haar na gemist, maar de toon voor een mooie trainerscarrière was gezet. Met het pas naar de tweede klasse gestegen Dessel Sport speelde Vreven het tijdens het seizoen 2012-2013 klaar om de Kempenaren in de middenmoot te parkeren. De voorbije twee seizoenen was Stijn aan de slag bij tweedeklasser Lommel en lukte het hem zowel de entourage bij Lommel als de buitenwereld met het gevoel op te zadelen eindelijk de wat in slaap gedommelde Noord-Limburgers weer eersteklassgoesting te doen krijgen. In zijn eerste jaar eindigde Lommel knap vijfde en dit seizoen moest het enkel kampioen Sint-Truiden voor zich dulden in een titelstrijd die pas op de voorlaatste speeldag werd beslecht. Toch hoeft Lommel de hoop op een toekomstige confrontatie met zijn dan gewezen coach Vreven in de Jupiler Pro League nog niet te laten varen, want Stijn kennende zal hij niks aan het toeval overlaten om met Lommel de promotie via de eindronde te realiseren, een uitdaging waar we overigens Stijn alle succes mee toewensen.

En eigenlijk moeten we hopen dat Stijn Vreven op de Freethiel eens flink de keerborstel boven haalt om een nieuwe frisse wind te laten waaien, want ondanks alle beloften over 2-3-4 of vijfjarenplannen, staat onze club amper zover als toen de promotie met Dirk Geeraerd een drietal jaar geleden werd behaald. De altijd goeie voornemens om een volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling als jonge fusieclub, zijn tot nu toe loze beloften gebleken. Als we de voorbije 3 jaar iets wijzer zijn geworden is het een soort verwerpelijke berusting in de zin van, het is toch al een hele prestatie om in eerste klasse te spelen. Er wordt lustig gekocht en verkocht aan een tempo dat zelfs de topclubs doet blozen en alsof het effe naar de vroegmarkt gaan is in de hoop nog enkele door de concurrentie over het hoofd geziene prijsbeesten op de kop te tikken. Met een dergelijk beleid is stabiliteit ver weg. Aan Stijn Vreven die er om gekend staat geen blad voor de mond te nemen, om dit beleid een halt toe te roepen. Veel succes Stijn !!!

Patrick Van Wesemael.